Рецепт Компот із червоної смородини з апельсином фото

Компот із червоної смородини з апельсином
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Фрукти, Апельсин, Смородина, Червона смородина
Вегетаріанське харчування
Для дітей, На швидку руку, Літні
Напої, Компоти

Давно відомо, який джерело вітамінів зберігає в собі червона смородина. Як зберегти все це взимку, пропонується в рецепті компоту з червоної смородини з апельсином. Цей рецепт не завдасть клопоту!

1. Червону смородину необхідно переглянути, щоб видалити сухе листя або зіпсовані ягоди.

2. Обов'язково промийте ягоди під проточною в друшляку, дайте можливість стекти зайвої воді.

3. При консервації компоту стерилізують банки паром. При цьому зверніть увагу, що дволітрові слід тримати над парою протягом 15 хвилин, а трилітрові - 20.

4. В остиглі банки слід помістити червону смородину, НЕ зриваючи її з гілочок, так, щоб вони займали 1/3 обсягу.

5. Попередньо промитий апельсин обдайте окропом і розкладіть по банках кілька часточок.

6. Додайте цукор-пісок з розрахунку 100 грамів на 1 літр.

7. Знадобиться багато кип'яченої води, яку слід влити в кожну банку так, щоб окріп покривав її до самого краю.

8. Накрийте стерилізованими кришками. Закочуйте відразу, не чекаючи охолодження компоту. Після закачування обов'язково поставте банки кришками вниз і укутайте компот. Протримаєте в такому положенні до повного охолодження.


  • Червона смородина - 1 кілограм
  • Апельсини - 1 штука
  • Цукор - 600 грам
  • Вода - 6 літрів
1. Червону смородину необхідно переглянути, щоб видалити сухе листя або зіпсовані ягоди.

2. Обов'язково промийте ягоди під проточною в друшляку, дайте можливість стекти зайвої воді.

3. При консервації компоту стерилізують банки паром. При цьому зверніть увагу, що дволітрові слід тримати над парою протягом 15 хвилин, а трилітрові - 20.

4. В остиглі банки слід помістити червону смородину, НЕ зриваючи її з гілочок, так, щоб вони займали 1/3 обсягу.

5. Попередньо промитий апельсин обдайте окропом і розкладіть по банках кілька часточок.

6. Додайте цукор-пісок з розрахунку 100 грамів на 1 літр.

7. Знадобиться багато кип'яченої води, яку слід влити в кожну банку так, щоб окріп покривав її до самого краю.

8. Накрийте стерилізованими кришками. Закочуйте відразу, не чекаючи охолодження компоту. Після закачування обов'язково поставте банки кришками вниз і укутайте компот. Протримаєте в такому положенні до повного охолодження.

Схожі рецепти