Компот з яблук та червоної смородини
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачний і ароматний літній напій. Ягоди чорної і червоної смородини чудово поєднуються з яблуками і надають компоту смак і красивий колір. Крім ягід, можна додати листя смородини.
Пропорції яблук і ягід можна змінювати за смаком. Кількість цукру корегуйте в процесі. Якщо смородина солодка, буде достатньо 2-3 ложок цукру.
- Яблука - 3-4 штук
- Смородина чорна - 1 Склянка
- Смородина червона - 1 Склянка
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Листя смородини - 1 За смаком
- Вода - 2 L
Підготуємо інгредієнти.
Яблука нарізаємо крупно і висипаємо в каструлю.
Додаємо ягоди.
Додаємо листя смородини.
Наливаємо в каструлю воду і ставимо на вогонь. Кип'ятимо 1-2 хвилини. Потім, залишаємо компот настоятися і трохи охолонути.
Готовий компот проціджуємо. Цукор додаємо до смаку. Коли цукор розчиниться, компот можна охолодити.
Компот з яблук і смородини готовий. Пийте на здоров'я!