Компот з яблук і смородини
(покроковий рецепт з фото)
Соковитий і смачний компот з яблук і смородини можна законсервувати в літню пору на зиму, щоб в студені дні насолоджуватися його смаком, злегка підігріваючи і подаючи до столу зі свіжою випічкою.
Термін зберігання барвистою і смачною консервації - 1 рік, так як в смородині присутні дрібні кісточки. Приготувати компот можна буквально за 20 хвилин і залишити остигати на кухні, а пізніше - перенести в комору або в льох, підвал. Обов'язково пробуйте напій на смак перед закочуванням, щоб відкоригувати його, якщо це буде потрібно.
- Яблуко - 1 штука (велике)
- Смородина чорна - 150 грам
- Цукор - 100 грам
- Вода - 750 мілілітрів
Підготуйте зазначені інгредієнти. Вихід інгредієнтів - банку об'ємом 1 літр.
Ягоди смородини переберіть, видаліть хвостики з обох сторін і промийте у воді.
Висипати їх в каструлю і засипте цукровим піском. Ні лимонну кислоту, ні лимонний сік додавати не потрібно - смородина володіє природною кислинкою.
Яблуко промийте у воді. Якщо воно покупне, то зріжте шкірку - її обробляють парафіном. Якщо домашнє з саду, то наріжте його скибочками разом з шкіркою прямо в каструлю.
Залийте теплою водою і помістіть на плиту. Доведіть компот до кипіння і зменшіть нагрів. Відваріть близько 10 хвилин. В цей час простерилизуйте банку і кришку будь-яким зручним для вас способом.
Як тільки ягоди і фрукт віддадуть напою колір, аромат і смак, він готовий!
Перелийте його в гарячу банку, наповнюючи її до верху.
Відразу ж закрийте гарячої кришкою, за допомогою закаточного ключа. Остудіть при кімнатній температурі і приберіть на зберігання до зими.
Компот із смородини і яблук на зиму готовий!