Рецепт Компот з яблук і смородини фото

Компот з яблук і смородини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Фрукти, Яблука, Смородина
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
Літні
Заготовки, Напої, Консервація, Компоти

Соковитий і смачний компот з яблук і смородини можна законсервувати в літню пору на зиму, щоб в студені дні насолоджуватися його смаком, злегка підігріваючи і подаючи до столу зі свіжою випічкою.

Термін зберігання барвистою і смачною консервації - 1 рік, так як в смородині присутні дрібні кісточки. Приготувати компот можна буквально за 20 хвилин і залишити остигати на кухні, а пізніше - перенести в комору або в льох, підвал. Обов'язково пробуйте напій на смак перед закочуванням, щоб відкоригувати його, якщо це буде потрібно.

  • Яблуко - 1 штука (велике)
  • Смородина чорна - 150 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Вода - 750 мілілітрів
компот з яблук і смородини - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти. Вихід інгредієнтів - банку об'ємом 1 літр.
компот з яблук і смородини - фото крок 2
Ягоди смородини переберіть, видаліть хвостики з обох сторін і промийте у воді.
компот з яблук і смородини - фото крок 3
Висипати їх в каструлю і засипте цукровим піском. Ні лимонну кислоту, ні лимонний сік додавати не потрібно - смородина володіє природною кислинкою.
компот з яблук і смородини - фото крок 4
Яблуко промийте у воді. Якщо воно покупне, то зріжте шкірку - її обробляють парафіном. Якщо домашнє з саду, то наріжте його скибочками разом з шкіркою прямо в каструлю.
компот з яблук і смородини - фото крок 5
Залийте теплою водою і помістіть на плиту. Доведіть компот до кипіння і зменшіть нагрів. Відваріть близько 10 хвилин. В цей час простерилизуйте банку і кришку будь-яким зручним для вас способом.
компот з яблук і смородини - фото крок 6
Як тільки ягоди і фрукт віддадуть напою колір, аромат і смак, він готовий!
компот з яблук і смородини - фото крок 7
Перелийте його в гарячу банку, наповнюючи її до верху.
компот з яблук і смородини - фото крок 8
Відразу ж закрийте гарячої кришкою, за допомогою закаточного ключа. Остудіть при кімнатній температурі і приберіть на зберігання до зими.
компот з яблук і смородини - фото крок 9
Компот із смородини і яблук на зиму готовий!

Схожі рецепти