Рецепт Варення з яблук і чорної смородини фото

Варення з яблук і чорної смородини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Яблука
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 1 г. 10 хв.

Пропоную простий і швидкий рецепт приготування варення з яблук і чорної смородини. Варення виходить густим і смачним.

Опис приготування:

Готуємо варення з яблук і чорної смородини в домашніх умовах:

1. Яблука миємо в холодній воді, ріжемо на шматочки і залишаємо постояти на 20 хвилин. Обов'язково видаляємо серцевину. Пропускаємо яблука через м'ясорубку або подрібнюємо в блендері.

2. Черную смородину перебираем, промиваємо в холодній воді. Пропускаємо фрукти через м'ясорубку, подрібнюємо в блендері або розтираємо ситом.

3. Яблука і смородину залишаємо в одній мисці. Додаємо цукру, один стакан води.

4. Перемішуємо все між собою так, щоб вийшла однорідна кашка.

5. Переливаємо масу в каструлю і доводимо до кипіння. Варимо 30 хвилин на середньому вогні.

6. Чекаємо, поки тепле варення трохи загусне і переливаємо його в стерилізовані банки.

7. Щоб стерилізувати банки, потрібно потримати їх в кип'яченій воді протягом 10-15 хвилин.

8. Банки (в даному випадку одну банку) закочує і зберігаємо в прохолодному, захищеному від сонячних променів місці.

  • Яблуко - 200 грам
  • Чорна смородина - 200 грам
  • Цукор - 2 склянки
  • Вода - 1 Склянка
Готуємо варення з яблук і чорної смородини в домашніх умовах:

1. Яблука миємо в холодній воді, ріжемо на шматочки і залишаємо постояти на 20 хвилин. Обов'язково видаляємо серцевину. Пропускаємо яблука через м'ясорубку або подрібнюємо в блендері.

2. Черную смородину перебираем, промиваємо в холодній воді. Пропускаємо фрукти через м'ясорубку, подрібнюємо в блендері або розтираємо ситом.

3. Яблука і смородину залишаємо в одній мисці. Додаємо цукру, один стакан води.

4. Перемішуємо все між собою так, щоб вийшла однорідна кашка.

5. Переливаємо масу в каструлю і доводимо до кипіння. Варимо 30 хвилин на середньому вогні.

6. Чекаємо, поки тепле варення трохи загусне і переливаємо його в стерилізовані банки.

7. Щоб стерилізувати банки, потрібно потримати їх в кип'яченій воді протягом 10-15 хвилин.

8. Банки (в даному випадку одну банку) закочує і зберігаємо в прохолодному, захищеному від сонячних променів місці.

Схожі рецепти