Варення з яблук і чорної смородини
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную простий і швидкий рецепт приготування варення з яблук і чорної смородини. Варення виходить густим і смачним.
Готуємо варення з яблук і чорної смородини в домашніх умовах:
1. Яблука миємо в холодній воді, ріжемо на шматочки і залишаємо постояти на 20 хвилин. Обов'язково видаляємо серцевину. Пропускаємо яблука через м'ясорубку або подрібнюємо в блендері.
2. Черную смородину перебираем, промиваємо в холодній воді. Пропускаємо фрукти через м'ясорубку, подрібнюємо в блендері або розтираємо ситом.
3. Яблука і смородину залишаємо в одній мисці. Додаємо цукру, один стакан води.
4. Перемішуємо все між собою так, щоб вийшла однорідна кашка.
5. Переливаємо масу в каструлю і доводимо до кипіння. Варимо 30 хвилин на середньому вогні.
6. Чекаємо, поки тепле варення трохи загусне і переливаємо його в стерилізовані банки.
7. Щоб стерилізувати банки, потрібно потримати їх в кип'яченій воді протягом 10-15 хвилин.
8. Банки (в даному випадку одну банку) закочує і зберігаємо в прохолодному, захищеному від сонячних променів місці.
- Яблуко - 200 грам
- Чорна смородина - 200 грам
- Цукор - 2 склянки
- Вода - 1 Склянка
1. Яблука миємо в холодній воді, ріжемо на шматочки і залишаємо постояти на 20 хвилин. Обов'язково видаляємо серцевину. Пропускаємо яблука через м'ясорубку або подрібнюємо в блендері.
2. Черную смородину перебираем, промиваємо в холодній воді. Пропускаємо фрукти через м'ясорубку, подрібнюємо в блендері або розтираємо ситом.
3. Яблука і смородину залишаємо в одній мисці. Додаємо цукру, один стакан води.
4. Перемішуємо все між собою так, щоб вийшла однорідна кашка.
5. Переливаємо масу в каструлю і доводимо до кипіння. Варимо 30 хвилин на середньому вогні.
6. Чекаємо, поки тепле варення трохи загусне і переливаємо його в стерилізовані банки.
7. Щоб стерилізувати банки, потрібно потримати їх в кип'яченій воді протягом 10-15 хвилин.
8. Банки (в даному випадку одну банку) закочує і зберігаємо в прохолодному, захищеному від сонячних променів місці.