Компот з чорної смородини
(покроковий рецепт з фото)
Ні напою простіше і смачніше, ніж компот з чорної смородини. Як приємно взимку відкрити баночку компоту з чорної смородини - немов на мить повертаєшся в літо! Готовим на трехлитровую банку.
Компот з чорної смородини на зиму на трилітрову банку - один з моїх найулюбленіших. Якщо його правильно приготувати, він виходить в міру солодким, в міру кисленьким - то, що треба. Він чудово втаязикє спрагу, освіжає, добре поєднується з багатьма стравами - його можна подавати на стіл як основний безалкогольний напій. Вариться компот з чорної смородини дуже швидко і просто - гріх не заготовити на зиму хоч пару баночок!
- Цукор - 600 грам
- Чорна смородина - 1 кілограм
Стиглу і свіжу чорну смородину потрібно гарненько перебрати, очистити від сміття і плодоніжок, двічі промити і дати обсохнути. Потім розкладаємо смородину по сухим стерилізованим баночках - заповнюємо смородиною приблизно чверть обсягу банки.
Ягоди повинні займати близько чверті обсягу банки - тоді компот буде солодким, але не дуже нудотним.
Заливаємо банки з ягодою окропом, даємо постояти 5-10 хвилин, потім зливаємо воду назад в каструлю і кип'ятимо, додавши весь цукор. Доводимо до кипіння і розливаємо назад по банках.
Відразу ж закочує баночки. На одну годину перевертаємо їх догори дном і укутуємо в яке-небудь ковдру, а потім відправляємо на зберігання в будь-сухе і прохолодне місце.