Десерт з чорної смородини
(покроковий рецепт з фото)
Цей десерт з чорної смородини - класика французької аристократичної кухні, проте приготувати його в домашніх умовах не дуже смачно. Десерт - дуже гідний і, не побоюся, висококласний.
Цей десерт з чорної смородини - найулюбленіший в нашій родині. У липні, коли одночасно - і сезон чорної смородини, і сезон спеки, цей холодний десерт з чорної смородини йде в хід просто чудово. Трохи кисленький, але дуууже смачний.
- Чорна смородина, протерта з цукром - 200 грам
- Яєчні білки - 3 штуки
- Жирні вершки - 500 мілілітрів
- Свіжа смородина - 200 грам
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
- Лимон - 1 штука
- Чорносмородиновий лікер - 1/2 склянки
- Чорносмородиновий лікер - 1/2 склянки
Готується цей вишуканий десерт дуже просто. Для початку, ставимо протерту з цукром чорну смородину в кухлик на мінімальний вогонь, щоб вона трохи розм'якла. У блендері починаємо збивати білки і поступово, тонкою цівкою, продовжуючи збивати, вливаем закипевшую смородину.
В іншій мисці збиваємо вершки, лікер і цукор. Потім з'єднуємо вміст двох мисок - білкову та вершкову суміші. Змішуємо, але вже не блендером, а вручну, звичайної ложкою.
Беремо спеціальну форму для заморозки (см. Фото, як вона виглядає), викладаємо в них масу, що утворилася. По бажанню, в кожну з формочок можна покласти кілька ягід смородини. Кладемо формочку в морозильник на 4-5 годин для застигання.
Перед подачею необхідно приготувати соус. Для цього в блендері подрібнюємо заморожену смородину, додавши трішечки лимонного соку і води.
Усе, дістаємо наш десертик з морозилки, перевертаємо формочки, поливаємо зверху приготованим соусом - і таблиці. Смачного, друзі!