Желе з чорної смородини
(покроковий рецепт з фото)
Ягідні желе - прості і кожному доступні десерти, які обожнюють і діти, і дорослі. Желе з чорної смородини - один з найсмачніших таких десертів.
Чорна смородина - трохи кисленька, але дуже корисна ягода. Один з варіантів приготування чорної смородини без втрати більшості її корисних речовин - желе з чорної смородини. Желе виходить вельми корисним, в міру кисленьким, ароматним і дуже смачним. Кращий літній десерт, який можна приготувати в домашніх умовах!
- Чорна смородина - 150 грам
- Харчовий желатин - 25 грам
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Вода - 3 склянки
Беремо півсклянки холодної води, опускаємо туди желатин і залишаємо на 40 хвилин набухати.
Ягоди чорної смородини перебрати, очистити від сміття, промити і перетерти через сито.
Ягідний сік поки залишаємо в спокої, а що залишилася м'якоть заливаємо водою і доводимо до кипіння.
Коли закипить - відвар проціджують, м'якоть викидаємо, в відвар кладемо цукор і знову доводимо до кипіння. Коли закипить - додаємо желатин і варимо, поки желатин повністю не розчиниться.
Коли желатин розчиниться - знімаємо з вогню і охолоджуємо. Коли трохи охолоне (але не повністю, градусов до 40) - додаємо сюди протерті ягоди, гарненько перемішуємо і розливаємо по формах.
Форми ставимо в холодильник. Коли желе застигне - можна знімати пробу Удачі!