Рецепт Желе з чорної смородини фото

Желе з чорної смородини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Смородина, Желатин, Чорна смородина
Низькокалорійні
На полуденок, Для дітей, На святковий стіл, Десерт
Десерти, Желе

Ягідні желе - прості і кожному доступні десерти, які обожнюють і діти, і дорослі. Желе з чорної смородини - один з найсмачніших таких десертів.

Чорна смородина - трохи кисленька, але дуже корисна ягода. Один з варіантів приготування чорної смородини без втрати більшості її корисних речовин - желе з чорної смородини. Желе виходить вельми корисним, в міру кисленьким, ароматним і дуже смачним. Кращий літній десерт, який можна приготувати в домашніх умовах!

  • Чорна смородина - 150 грам
  • Харчовий желатин - 25 грам
  • Цукор - 4 Ст. Ложки
  • Вода - 3 склянки
желе з чорної смородини - фото крок 1
Беремо півсклянки холодної води, опускаємо туди желатин і залишаємо на 40 хвилин набухати.
желе з чорної смородини - фото крок 2
Ягоди чорної смородини перебрати, очистити від сміття, промити і перетерти через сито.
желе з чорної смородини - фото крок 3
Ягідний сік поки залишаємо в спокої, а що залишилася м'якоть заливаємо водою і доводимо до кипіння.
желе з чорної смородини - фото крок 4
Коли закипить - відвар проціджують, м'якоть викидаємо, в відвар кладемо цукор і знову доводимо до кипіння. Коли закипить - додаємо желатин і варимо, поки желатин повністю не розчиниться.
желе з чорної смородини - фото крок 5
Коли желатин розчиниться - знімаємо з вогню і охолоджуємо. Коли трохи охолоне (але не повністю, градусов до 40) - додаємо сюди протерті ягоди, гарненько перемішуємо і розливаємо по формах.
желе з чорної смородини - фото крок 6
Форми ставимо в холодильник. Коли желе застигне - можна знімати пробу Удачі!

Схожі рецепти