Рецепт Желе з чорної смородини на зиму фото

Желе з чорної смородини на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Смородина, Чорна смородина
Низькокалорійні
На полуденок
Заготовки, Варення

Якщо ви робите заготовки, то обов'язково дивіться, як приготувати желе з чорної смородини на зиму. Це чудовий і дуже швидкий варіант його приготування, який допоможе зберегти смак ягід.

Для цього рецепта краще вибрати чорну смородину звичайних сортів. У них більше пектину і желе прекрасно застигає, стає густим і дуже ароматним. Коли помиєте ягоди, то обов'язково їх просушіть, тому, що зайва волога збільшить кількість рідини під час приготування. Тоді желе може вийти більш рідким. Обов'язково потримайте желе в холодильнику перед тим як поставити на зберігання в підвал - воно буде значно густіше.

  • Смородина чорна - 2 кілограма
  • Цукор - 2 кілограма
  • Вода - 3 склянки
желе з чорної смородини на зиму - фото крок 1
1. Для початку переберемо і промиємо ягоди. Видаліть плодоніжки і потім просушіть смородину. Желе буде духмяний і гущі, якщо брати чорну смородину звичайного сорту, НЕ гібридну. Банки помийте і простерилизуйте.
желе з чорної смородини на зиму - фото крок 2
2. Перекладіть ягоди смородини в таз, де буде варитися желе. Залийте трьома склянками води. Доведіть все до кипіння. Потім варите протягом 10 хвилин на середньому вогні. Час від часу помішуйте.
желе з чорної смородини на зиму - фото крок 3
3. Коли смородина проварилася, всипте цукор. Постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Помішувати найкраще дерев'яною лопаткою. Варіть желе на швидкому вогні, весь час розмішуючи протягом 5-7 хвилин.
желе з чорної смородини на зиму - фото крок 4
4. Після того, як чорна смородина прокипіла, зніміть її з вогню і розливайте по стерилізованим сухим банкам. Накрийте тканиною. Дайте желе повністю охолонути. Після цього закрийте кришками і поставте в холодильник. Через тиждень можна ставити в підвал.

Схожі рецепти