Желе з чорної смородини на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви робите заготовки, то обов'язково дивіться, як приготувати желе з чорної смородини на зиму. Це чудовий і дуже швидкий варіант його приготування, який допоможе зберегти смак ягід.
Для цього рецепта краще вибрати чорну смородину звичайних сортів. У них більше пектину і желе прекрасно застигає, стає густим і дуже ароматним. Коли помиєте ягоди, то обов'язково їх просушіть, тому, що зайва волога збільшить кількість рідини під час приготування. Тоді желе може вийти більш рідким. Обов'язково потримайте желе в холодильнику перед тим як поставити на зберігання в підвал - воно буде значно густіше.
- Смородина чорна - 2 кілограма
- Цукор - 2 кілограма
- Вода - 3 склянки
1. Для початку переберемо і промиємо ягоди. Видаліть плодоніжки і потім просушіть смородину. Желе буде духмяний і гущі, якщо брати чорну смородину звичайного сорту, НЕ гібридну. Банки помийте і простерилизуйте.
2. Перекладіть ягоди смородини в таз, де буде варитися желе. Залийте трьома склянками води. Доведіть все до кипіння. Потім варите протягом 10 хвилин на середньому вогні. Час від часу помішуйте.
3. Коли смородина проварилася, всипте цукор. Постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Помішувати найкраще дерев'яною лопаткою. Варіть желе на швидкому вогні, весь час розмішуючи протягом 5-7 хвилин.
4. Після того, як чорна смородина прокипіла, зніміть її з вогню і розливайте по стерилізованим сухим банкам. Накрийте тканиною. Дайте желе повністю охолонути. Після цього закрийте кришками і поставте в холодильник. Через тиждень можна ставити в підвал.