Рецепт Вино із чорної смородини фото

Вино із чорної смородини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Смородина , Чорна смородина
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Пісні страви
На святковий стіл
Напої , Алкогольні , Домашнє вино
Кількість порцій: 10-20
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Вино із чорної смородини - одне з найбільш запашних і насичених фруктових вин. Як приготувати вино з чорної смородини в домашніх умовах - ви дізнаєтеся з цього рецепта з фото.

Опис приготування:

Впевнена, мало хто зможе відязикатися від келиха цього вина - його глибокий рубіновий колір і приголомшливий аромат кружляють голову ще до першого ковтка! А головна проблема при приготуванні вина з чорної смородини - це втриматися, і не випити його завчасно. Читайте рецепт і готуйте - вийде відмінний вино.

  • Смородина чорна - 3 кілограма
  • Вода - 2 L
  • Цукор - 500 грам
вино із чорної смородини - фото крок 1
Смородину переберем - викинемо все листя, гілочки і сторонній сміття. Мити ягоди не потрібно - на їх поверхні знаходяться дріжджі, які сприяють процесу бродіння.
вино із чорної смородини - фото крок 2
Приготуємо мезгу: складемо ягоди в каструлю і розімніть будь-яким зручним способом. Додамо літр води, перемішати і залишити на 4 діб. Періодично будемо помішувати мезгу.
вино із чорної смородини - фото крок 3
Через зазначений час процідити мезгу через сито або марлю, додамо ще 1 літр води, перемішаємо.
вино із чорної смородини - фото крок 4
Переллємо в чисті сухі пляшки, додаємо цукор. На кожну одягнемо рукавичку з проколоті пальцем і поставимо в прохолодне темне місце на півтора місяці.
вино із чорної смородини - фото крок 5
Готове вино зняти з осаду, розлити по невеликих бутлях, щільно закупорити і зберігати в погребі.

Схожі рецепти