Вино з червоної смородини без дріжджів

Вино з червоної смородини без дріжджів
Кількість порцій: 20-25 Час приготування: 45 дн. 20 г. 0 хв.
А ви вже знаєте, як приготувати вино з червоної смородини без дріжджів? Якщо ні, пора заповнювати прогалини. Готуємо без дріжджів, т.к. в шкірці ягід міститься багато бактерій, необхідних для бродіння.

опис приготування:

Весь секрет полягає в тому, щоб не мити ягоди перед приготуванням, адже разом з брудом змиваються ті самі бактерії, що беруть участь в цьому процесі. Ягоди смородини містять величезну кількість вітамінів, тому алкогольний напій буде смачним і корисним доповненням до святкового столу. Кількість цукру можна варіювати в залежності від солодощі ягоди.

1. Стиглі ягоди перекладаю в велику пластикову миску і розминають дерев'яною лопаткою до стану кашки.

2. В кастрюлю вливаю воду, ставлю її на вогонь, підігрівають до кімнатної температури, всипав цукор.

3. Охолоджую цукровий сироп. Переливаю його до смородині, перемішую і переливаю в скляну банку, щоб зверху залишалося досить місця, адже в процесі бродіння маса збільшиться.

4. Ставлю бутель в прохолодне місце при температурі 15-18 градусів. залишаю на 7 днів, періодично перемішуючи дерев'яною лопаткою.

5. Через тиждень переливаю масу в банку через марлю, складену в 2-3 рази.

6. Закриваю кришкою з отвором для тонкої трубочки, один її кінець опущений в сік, а другий - в воду. залишаю на 1 місяць.

7. Готове вино переливаю по пляшках, закриваю кришкою і залишаю ще на 2-3 тижні, після цього насолоджуюся смачним алкогольним напоєм.


  • Червона смородина— 1,5 кілограма
  • Цукровий пісок— 1,5 кілограма
  • вода— 1,5 L
Весь секрет полягає в тому, щоб не мити ягоди перед приготуванням, адже разом з брудом змиваються ті самі бактерії, що беруть участь в цьому процесі. Ягоди смородини містять величезну кількість вітамінів, тому алкогольний напій буде смачним і корисним доповненням до святкового столу. Кількість цукру можна варіювати в залежності від солодощі ягоди.

1. Стиглі ягоди перекладаю в велику пластикову миску і розминають дерев'яною лопаткою до стану кашки.

2. В кастрюлю вливаю воду, ставлю її на вогонь, підігрівають до кімнатної температури, всипав цукор.

3. Охолоджую цукровий сироп. Переливаю його до смородині, перемішую і переливаю в скляну банку, щоб зверху залишалося досить місця, адже в процесі бродіння маса збільшиться.

4. Ставлю бутель в прохолодне місце при температурі 15-18 градусів. залишаю на 7 днів, періодично перемішуючи дерев'яною лопаткою.

5. Через тиждень переливаю масу в банку через марлю, складену в 2-3 рази.

6. Закриваю кришкою з отвором для тонкої трубочки, один її кінець опущений в сік, а другий - в воду. залишаю на 1 місяць.

7. Готове вино переливаю по пляшках, закриваю кришкою і залишаю ще на 2-3 тижні, після цього насолоджуюся смачним алкогольним напоєм.

Дивитися рецепт повністью

Схожі рецепти

Домашнє вино зі смородини без дріжджів

Домашнє вино зі смородини без дріжджів

смачне, легке, насичене — ось таке вино виходить зі смородини. Якщо хочете порадувати себе таким напоєм, записуйте рецепт домашнього вина зі смородини без дріжджів. опис приготування: Пам'ятайте, що ягоди для приготування домашнього вина не миються, т.к. для бродіння обов'язково повинні бути б...

читати далі
Вино із чорної смородини без дріжджів

Вино із чорної смородини без дріжджів

Пропоную дуже простий рецепт, як приготувати вино з чорної смородини без дріжджів. Виходить дуже смачно. Відмінно подавати його у свята в будь-який час року! опис приготування: варіант, як приготувати вино з чорної смородини без дріжджів, передбачає, що можна брати як свіжу, так і заморожену я...

читати далі
Домашнє вино з червоної смородини

Домашнє вино з червоної смородини

Ділюся класичним рецептом домашнього вина з червоної смородини. Як ви знаєте, це кисла ягода, і бродить вона довго. але через, якщо дочекатися терміну, отримаєте кристально-прозорий і смачний напій! опис приготування: Цей класичний рецепт домашнього вина з червоної смородини обов'язково сподоб...

читати далі
Варення з червоної смородини без закачування

Варення з червоної смородини без закачування

Зберегти корисні літні вітаміни на всю зиму допоможе дивно ароматне і просте в приготуванні варення з червоної смородини без закачування в домашніх умовах. опис приготування: Зберігати таке варення можна в холодильнику і використовувати як в якості добавки до випічки і десертів, так і просто я...

читати далі
Вино без дріжджів

Вино без дріжджів

Хочу поділитися з вами своїм рецептом вина без дріжджів. часу, звичайно, займе чимало, зате результат чудовий! опис приготування: Для приготування вина без дріжджів я беру стиглий виноград (бажано, щоб він був без кісточок). Ще нам знадобиться паличка кориці і жменька цільної пшениці. Дивимося...

читати далі