Вино з червоної смородини без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
А ви вже знаєте, як приготувати вино з червоної смородини без дріжджів? Якщо ні, пора заповнювати прогалини. Готуємо без дріжджів, т.К. В шкірці ягід міститься багато бактерій, необхідних для бродіння.
Весь секрет полягає в тому, щоб не мити ягоди перед приготуванням, адже разом з брудом змиваються ті самі бактерії, що беруть участь в цьому процесі. Ягоди смородини містять величезну кількість вітамінів, тому алкогольний напій буде смачним і корисним доповненням до святкового столу. Кількість цукру можна варіювати в залежності від солодощі ягоди.
1. Стиглі ягоди перекладаю в велику пластикову миску і розминають дерев'яною лопаткою до стану кашки.
2. В кастрюлю вливаю воду, ставлю її на вогонь, підігрівають до кімнатної температури, всипав цукор.
3. Охолоджую цукровий сироп. Переливаю його до смородині, перемішую і переливаю в скляну банку, щоб зверху залишалося досить місця, адже в процесі бродіння маса збільшиться.
4. Ставлю бутель в прохолодне місце при температурі 15-18 градусів. Залишаю на 7 днів, періодично перемішуючи дерев'яною лопаткою.
5. Через тиждень переливаю масу в банку через марлю, складену в 2-3 рази.
6. Закриваю кришкою з отвором для тонкої трубочки, один її кінець опущений в сік, а другий - в воду. Залишаю на 1 місяць.
7. Готове вино переливаю по пляшках, закриваю кришкою і залишаю ще на 2-3 тижні, після цього насолоджуюся смачним алкогольним напоєм.
- Червона смородина - 1, 5 кілограма
- Цукровий пісок - 1, 5 кілограма
- Вода - 1, 5 L
1. Стиглі ягоди перекладаю в велику пластикову миску і розминають дерев'яною лопаткою до стану кашки.
2. В кастрюлю вливаю воду, ставлю її на вогонь, підігрівають до кімнатної температури, всипав цукор.
3. Охолоджую цукровий сироп. Переливаю його до смородині, перемішую і переливаю в скляну банку, щоб зверху залишалося досить місця, адже в процесі бродіння маса збільшиться.
4. Ставлю бутель в прохолодне місце при температурі 15-18 градусів. Залишаю на 7 днів, періодично перемішуючи дерев'яною лопаткою.
5. Через тиждень переливаю масу в банку через марлю, складену в 2-3 рази.
6. Закриваю кришкою з отвором для тонкої трубочки, один її кінець опущений в сік, а другий - в воду. Залишаю на 1 місяць.
7. Готове вино переливаю по пляшках, закриваю кришкою і залишаю ще на 2-3 тижні, після цього насолоджуюся смачним алкогольним напоєм.