Вино з червоної смородини без дріжджів

А ви вже знаєте, як приготувати вино з червоної смородини без дріжджів? Якщо ні, пора заповнювати прогалини. Готуємо без дріжджів, т.к. в шкірці ягід міститься багато бактерій, необхідних для бродіння.
опис приготування:
Весь секрет полягає в тому, щоб не мити ягоди перед приготуванням, адже разом з брудом змиваються ті самі бактерії, що беруть участь в цьому процесі. Ягоди смородини містять величезну кількість вітамінів, тому алкогольний напій буде смачним і корисним доповненням до святкового столу. Кількість цукру можна варіювати в залежності від солодощі ягоди.
1. Стиглі ягоди перекладаю в велику пластикову миску і розминають дерев'яною лопаткою до стану кашки.
2. В кастрюлю вливаю воду, ставлю її на вогонь, підігрівають до кімнатної температури, всипав цукор.
3. Охолоджую цукровий сироп. Переливаю його до смородині, перемішую і переливаю в скляну банку, щоб зверху залишалося досить місця, адже в процесі бродіння маса збільшиться.
4. Ставлю бутель в прохолодне місце при температурі 15-18 градусів. залишаю на 7 днів, періодично перемішуючи дерев'яною лопаткою.
5. Через тиждень переливаю масу в банку через марлю, складену в 2-3 рази.
6. Закриваю кришкою з отвором для тонкої трубочки, один її кінець опущений в сік, а другий - в воду. залишаю на 1 місяць.
7. Готове вино переливаю по пляшках, закриваю кришкою і залишаю ще на 2-3 тижні, після цього насолоджуюся смачним алкогольним напоєм.
- Червона смородина— 1,5 кілограма
- Цукровий пісок— 1,5 кілограма
- вода— 1,5 L
1. Стиглі ягоди перекладаю в велику пластикову миску і розминають дерев'яною лопаткою до стану кашки.
2. В кастрюлю вливаю воду, ставлю її на вогонь, підігрівають до кімнатної температури, всипав цукор.
3. Охолоджую цукровий сироп. Переливаю його до смородині, перемішую і переливаю в скляну банку, щоб зверху залишалося досить місця, адже в процесі бродіння маса збільшиться.
4. Ставлю бутель в прохолодне місце при температурі 15-18 градусів. залишаю на 7 днів, періодично перемішуючи дерев'яною лопаткою.
5. Через тиждень переливаю масу в банку через марлю, складену в 2-3 рази.
6. Закриваю кришкою з отвором для тонкої трубочки, один її кінець опущений в сік, а другий - в воду. залишаю на 1 місяць.
7. Готове вино переливаю по пляшках, закриваю кришкою і залишаю ще на 2-3 тижні, після цього насолоджуюся смачним алкогольним напоєм.
Схожі рецепти

Домашнє вино зі смородини без дріжджів
смачне, легке, насичене — ось таке вино виходить зі смородини. Якщо хочете порадувати себе таким напоєм, записуйте рецепт домашнього вина зі смородини без дріжджів. опис приготування: Пам'ятайте, що ягоди для приготування домашнього вина не миються, т.к. для бродіння обов'язково повинні бути б...
читати далі
Вино із чорної смородини без дріжджів
Пропоную дуже простий рецепт, як приготувати вино з чорної смородини без дріжджів. Виходить дуже смачно. Відмінно подавати його у свята в будь-який час року! опис приготування: варіант, як приготувати вино з чорної смородини без дріжджів, передбачає, що можна брати як свіжу, так і заморожену я...
читати далі
Домашнє вино з червоної смородини
Ділюся класичним рецептом домашнього вина з червоної смородини. Як ви знаєте, це кисла ягода, і бродить вона довго. але через, якщо дочекатися терміну, отримаєте кристально-прозорий і смачний напій! опис приготування: Цей класичний рецепт домашнього вина з червоної смородини обов'язково сподоб...
читати далі
Варення з червоної смородини без закачування
Зберегти корисні літні вітаміни на всю зиму допоможе дивно ароматне і просте в приготуванні варення з червоної смородини без закачування в домашніх умовах. опис приготування: Зберігати таке варення можна в холодильнику і використовувати як в якості добавки до випічки і десертів, так і просто я...
читати далі
Вино без дріжджів
Хочу поділитися з вами своїм рецептом вина без дріжджів. часу, звичайно, займе чимало, зате результат чудовий! опис приготування: Для приготування вина без дріжджів я беру стиглий виноград (бажано, щоб він був без кісточок). Ще нам знадобиться паличка кориці і жменька цільної пшениці. Дивимося...
читати далі