Рецепт Заготівля з яблук на зиму фото

Заготівля з яблук на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Фрукти , Яблука
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок
Джеми , Заготовки
Кількість порцій: 4
Час приготування: 12 г. 0 хв.

На зиму досвідчені господині завжди роблять чимало заготовок, в тому числі і з фруктів. З яблук виходять прекрасні желе, повидло, джем. Останній дуже смачний і корисний, обов'язково вам сподобається.

Опис приготування:

Це досить незвичайний рецепт яблучного джему. У нього входить солодкий болгарський і гострий червоний перець. Джем виходить солодкий, з приємним гострим присмаком. Обов'язково спробуйте зробити на зиму такі заготовки. Щоб дізнатися, як приготувати заготовка з яблук на зиму, прочитайте інструкцію нижче.

  • Яблука - 500 грам
  • Перець болгарський - 3 штуки
  • Перець чилі - 2 штуки
  • Цукор - 150 грам
  • Винний оцет - 30 мілілітрів
  • Перець духмяний - 3-5 штук
  • Аніс - 1 штука
заготівля з яблук на зиму - фото крок 1
Яблука вимийте і висушіть. Видаліть з фруктів сердцевінку разом з кісточками. Потім поріжте яблука на невеликі шматочки довільного розміру.
заготівля з яблук на зиму - фото крок 2
Солодкий болгарський перець і перець чилі вимийте. Потім розріжте кожен і дістаньте з них насіння.
заготівля з яблук на зиму - фото крок 3
Нарізані яблука перекладіть в глибоку каструлю або сотейник разом з перцем і засипте цукром. Залиште фрукти в такому стані на ніч, щоб вони пустили сік.
заготівля з яблук на зиму - фото крок 4
Потім поставте каструлю з яблуками на плиту на маленький вогонь. Томіть фрукти до тих пір, поки вони не стануть повністю м'якими. Отриману масу збийте блендером до однорідності.
заготівля з яблук на зиму - фото крок 5
Додайте в джем оцет і спеції і варіть його ще пару хвилин, щоб спеції розкрили свій смак. Видаліть бадьян і запашний перець з джему і розкладіть його по банкам. Засукайте банки кришками.

Схожі рецепти