Заготівля з яблук на зиму
(покроковий рецепт з фото)
На зиму досвідчені господині завжди роблять чимало заготовок, в тому числі і з фруктів. З яблук виходять прекрасні желе, повидло, джем. Останній дуже смачний і корисний, обов'язково вам сподобається.
Це досить незвичайний рецепт яблучного джему. У нього входить солодкий болгарський і гострий червоний перець. Джем виходить солодкий, з приємним гострим присмаком. Обов'язково спробуйте зробити на зиму такі заготовки. Щоб дізнатися, як приготувати заготовка з яблук на зиму, прочитайте інструкцію нижче.
- Яблука - 500 грам
- Перець болгарський - 3 штуки
- Перець чилі - 2 штуки
- Цукор - 150 грам
- Винний оцет - 30 мілілітрів
- Перець духмяний - 3-5 штук
- Аніс - 1 штука
Яблука вимийте і висушіть. Видаліть з фруктів сердцевінку разом з кісточками. Потім поріжте яблука на невеликі шматочки довільного розміру.
Солодкий болгарський перець і перець чилі вимийте. Потім розріжте кожен і дістаньте з них насіння.
Нарізані яблука перекладіть в глибоку каструлю або сотейник разом з перцем і засипте цукром. Залиште фрукти в такому стані на ніч, щоб вони пустили сік.
Потім поставте каструлю з яблуками на плиту на маленький вогонь. Томіть фрукти до тих пір, поки вони не стануть повністю м'якими. Отриману масу збийте блендером до однорідності.
Додайте в джем оцет і спеції і варіть його ще пару хвилин, щоб спеції розкрили свій смак. Видаліть бадьян і запашний перець з джему і розкладіть його по банкам. Засукайте банки кришками.