Заготівля яблук для пирогів
(покроковий рецепт з фото)
Пироги з яблучною начинкою - дуже смачні і ароматні. Влітку і восени я використовую свіжі яблука, а на зиму готую густу яблучну начинку з додаванням прянощів і цедри.
Начинка з яблук виходить густий, ароматної і помірно солодкою. Використовувати можна для листкових, дріжджових або пісочних пирогів. По бажанню, яблучну заготовку можна з'єднати з горіхами або насінням. Заготовлені таким способом яблука просто знахідка в той момент, коли є мінімум часу на приготування випічки. Готове листкове тісто кладемо на деко, додаємо начинку з банки і відправляємо в духовку. Ось так, просто і смачно!
- Яблука - 2 кілограма (в очищеному вигляді)
- Цукор - 300 грам
- Цедра лимону - 1-2 Ст. Ложок
- Кориця мелена - 1 Чайна ложка
- Імбир сухий мелений - 0, 5 чайних ложки
- Кардамон мелений - 0, 5 чайних ложки
Підготуємо інгредієнти.
Видаляємо з яблук серцевину і нарізаємо шматочками. 2 кг. Підготовлених яблук висипаємо в сотейник або в сковороду з товстим дном.
Додаємо цукор і ставимо на малий вогонь.
Яблука пускають сік, цукор розчиняється. Готуємо, періодично помішуючи, 40 хвилин.
Яблучна начинка стає густою і зменшується в обсязі. На цьому етапі потрібно перемішувати частіше.
Додаємо корицю, імбир і кардамон.
Знімаємо цедру з одного лимона і додаємо її в начинку. Кип'ятимо ще пару хвилин і розкладаємо по стерильним банкам. Закочує металевими кришками.
Яблучна начинка для пирогів готова. Зберігати можна при кімнатній температурі.