Рецепт Начинка для пирогів з яблук на зиму фото

Начинка для пирогів з яблук на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Яблука
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Заготовки, Консервація

Щоб і взимку можна було насолодитися ароматною яблучною випічкою, обов'язково приготуйте заготовку для пирогів з яблук. Готується вона не більше 20 хвилин, головне - придбати фрукти без парафіну.

Розрахунок інгредієнтів вказано на дві ємності об'ємом 0, 35 L. Таку заготовку можна використовувати не тільки для пирогів, але і для пиріжків, слоек, як начинку для млинців або подавати разом з оладками. Зберігається вона в коморі, підвалі або льосі близько 1-1, 5 років.

  • Яблуко - 4-5 штук (великі)
  • Цукор - 350 грам
  • Вода - 200 мілілітрів
  • Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
  • Лимонний сік - 1 Чайна ложка
начинка для пирогів з яблук на зиму - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
начинка для пирогів з яблук на зиму - фото крок 2
Всипте цукровий пісок в казан або в ківш з антипригарним дном. Влийте туди ж лимонний сік, всипте мелену корицю. Залийте теплу воду і помістіть ємність на плиту. Доведіть сироп до кипіння.
начинка для пирогів з яблук на зиму - фото крок 3
Яблука промийте, наріжте на четвертинки і зріжте з них насіннєві блоки. Потім ще раз промийте у воді, наріжте середніми кубиками, але не дрібними. Зменшіть нагрів, щоб сироп не кипів.
начинка для пирогів з яблук на зиму - фото крок 4
Акуратно висипте в нього яблучну нарізку, щоб не обпектися. Томіть заготовку на середньому нагріві приблизно 25-30 хвилин.
начинка для пирогів з яблук на зиму - фото крок 5
Як тільки яблука подарують сиропу свій смак і стануть м'якими, заготовка готова! Простерилизуйте банки і кришки будь-яким зручним чином.
начинка для пирогів з яблук на зиму - фото крок 6
Викладіть яблука в банки, зверху залийте сиропом з корицею до верху. Відразу ж закрутіть гарячими кришками банки по різьбі або за допомогою закаточного ключа.
начинка для пирогів з яблук на зиму - фото крок 7
Зберігайте заготовку яблук для пирогів в прохолодному місці, щоб вона не зацукрувати. Використовуйте при випіканні основи з тіста, викладаючи на неї скибочки яблук і заливаючи сиропом або без нього.

Схожі рецепти