Начинка для пирогів з яблук на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Щоб і взимку можна було насолодитися ароматною яблучною випічкою, обов'язково приготуйте заготовку для пирогів з яблук. Готується вона не більше 20 хвилин, головне - придбати фрукти без парафіну.
Розрахунок інгредієнтів вказано на дві ємності об'ємом 0, 35 L. Таку заготовку можна використовувати не тільки для пирогів, але і для пиріжків, слоек, як начинку для млинців або подавати разом з оладками. Зберігається вона в коморі, підвалі або льосі близько 1-1, 5 років.
- Яблуко - 4-5 штук (великі)
- Цукор - 350 грам
- Вода - 200 мілілітрів
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Всипте цукровий пісок в казан або в ківш з антипригарним дном. Влийте туди ж лимонний сік, всипте мелену корицю. Залийте теплу воду і помістіть ємність на плиту. Доведіть сироп до кипіння.
Яблука промийте, наріжте на четвертинки і зріжте з них насіннєві блоки. Потім ще раз промийте у воді, наріжте середніми кубиками, але не дрібними. Зменшіть нагрів, щоб сироп не кипів.
Акуратно висипте в нього яблучну нарізку, щоб не обпектися. Томіть заготовку на середньому нагріві приблизно 25-30 хвилин.
Як тільки яблука подарують сиропу свій смак і стануть м'якими, заготовка готова! Простерилизуйте банки і кришки будь-яким зручним чином.
Викладіть яблука в банки, зверху залийте сиропом з корицею до верху. Відразу ж закрутіть гарячими кришками банки по різьбі або за допомогою закаточного ключа.
Зберігайте заготовку яблук для пирогів в прохолодному місці, щоб вона не зацукрувати. Використовуйте при випіканні основи з тіста, викладаючи на неї скибочки яблук і заливаючи сиропом або без нього.