Начинка для зимових пирогів з груш з лимонником і корицею
(покроковий рецепт з фото)
Літня випічка з фруктами така апетитна, але хочеться і взимку радувати близьких ароматними фруктовими пирогами. Пропоную рецепт консервованої начинки з груш з додаванням кориці і лимонника.
Немає точної пропорції груші і цукру. У мене солодка груша, яка вимагає мінімум цукру. Якщо ж груша з кислинкою додавайте цукру більше, але начинка не повинна бути нудотно, так як для приготування зиязиках пирогів її потрібно багато. Кориця зробить начинку пряної, а лимонник додасть трохи кислоти. Загалом, повинен вийти гармонійний, приємний смак.
- Груші - 3 кілограма
- Цукор - 500 грам
- Сік китайського лимонника - 3-4 Ст. Ложок
- Кориця мелена - 2 чайних ложки
Підготуємо грушу, цукор, паличку кориці і ягоди китайського лимонника.
Груші моєму, видаляємо серцевини і нарізаємо довільно.
Засипаємо груші цукром і ставимо на вогонь. Бажано використовувати сотейник або каструлю з товстим дном.
Готуємо грушу на малому вогні, періодично перемішуючи.
Корицю подрібнюємо в порошок. Китайський лимонник кладемо в сито і перетираємо. Нам потрібен тільки сік з м'якоттю, а шкурки і кісточки, які залишаються в ситі видаляємо.
Корицю і лимонник додаємо до груші і продовжуємо уварювали на малому вогні.
Коли консистенція начинки буде густий, перекладаємо її киплячою в стерильні банки і закочує.
Начинка для зиязиках пирогів з груш з лимонником і корицею готова. Вдалих Вам заготовок!