Язик заливний
(покроковий рецепт з фото)
Заливний язик - бажане блюдо для застілля. У цьому рецепті ми розповімо про те, як швидко і без особливих зусиль приготувати язик заливний для святкового столу.
Мова, яловичий або свинячий, хоч і вважається субпродуктом, але це справжній делікатес, який здатний прикрасити будь-який святковий стіл. Його можна подати в відварному вигляді, але особливо апетитно буде виглядати на такому столі заливне з язика, має ніжний смак і консистенцію.
- Яловичий язик - 1 кілограм
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Селера - 1 штука
- Лавровий лист - 3 штуки
- Перець горошок - 6 штук
- Сіль - За смаком
- Желатин - 20 грам
- Вода - 3 L
- Лимон - 3-6 скибочок
1. У каструлю помістіть язик, овочі і спеції. Залийте водою і поставте варитися.
2. Зніміть шкірку з готового язика.
3. Надішліть язик в киплячий бульйон, проваріть пару хвилин і додайте сіль.
4. Готовий язик вийміть з каструлі. У готовий бульйон додайте желатин і дайте йому набрякнути.
5. Процідіть бульйон і влийте в желатин. Перемішайте і нагрійте до повного розчинення желатину.
6. Наріжте яловичий язик акуратними скибочками і розмістіть на блюді. Залийте м'ясо бульйоном і дайте охолонути в холодильнику. Смачного!