Рецепт Язик заливний фото

Язик заливний
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Субпродукти, Яловичий язик
ПП рецепти
На святковий стіл
Холодець

Заливний язик - бажане блюдо для застілля. У цьому рецепті ми розповімо про те, як швидко і без особливих зусиль приготувати язик заливний для святкового столу.

Мова, яловичий або свинячий, хоч і вважається субпродуктом, але це справжній делікатес, який здатний прикрасити будь-який святковий стіл. Його можна подати в відварному вигляді, але особливо апетитно буде виглядати на такому столі заливне з язика, має ніжний смак і консистенцію.

  • Яловичий язик - 1 кілограм
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Селера - 1 штука
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Перець горошок - 6 штук
  • Сіль - За смаком
  • Желатин - 20 грам
  • Вода - 3 L
  • Лимон - 3-6 скибочок
язик заливний - фото крок 1
1. У каструлю помістіть язик, овочі і спеції. Залийте водою і поставте варитися.
язик заливний - фото крок 2
2. Зніміть шкірку з готового язика.
язик заливний - фото крок 3
3. Надішліть язик в киплячий бульйон, проваріть пару хвилин і додайте сіль.
язик заливний - фото крок 4
4. Готовий язик вийміть з каструлі. У готовий бульйон додайте желатин і дайте йому набрякнути.
язик заливний - фото крок 5
5. Процідіть бульйон і влийте в желатин. Перемішайте і нагрійте до повного розчинення желатину.
язик заливний - фото крок 6
6. Наріжте яловичий язик акуратними скибочками і розмістіть на блюді. Залийте м'ясо бульйоном і дайте охолонути в холодильнику. Смачного!

Схожі рецепти