Рецепт Салат «Тещин язик» фото

Салат «Тещин язик»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Бобові, Баклажан, Помідор, Сочевиця
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Салати

Точно не знаю, чому це блюдо так називається, але салат "тещин язик" завжди роблять з баклажаном. Пропоную свою варіацію цієї страви. Дивіться рецепт, готуйте і пробуйте на здоров'я!

Ознайомтеся з тим, як приготувати салат "тещин язик" з сочевицею. Виходить щось між закускою, гарніром і салатом. А все тому, що блюдо ситне і поживне. Воно сподобається тим, хто дотримується вегетаріанського харчування, або підійде для обіду в пост. Можна не боятися зробити салат заздалегідь.

  • Сік лимона - 30 мілілітрів
  • Оливкова олія"Extra Virgin" - 30 мілілітрів
  • Рослинна олія - 40 мілілітрів
  • Помідор - 2 штуки
  • Баклажан - 1 штука
  • Сочевиця - 0, 5 склянки
  • Паприка солодка - 0, 5 чайних ложки
  • Мед - 1 Чайна ложка
  • Часник - 1 зубчик
  • Сіль - За смаком
  • Кріп - 0, 5 пучка
салат
Сочевицю відваріть за інструкцією на упаковці. Потім повністю остудіть її.
салат
Баклажан наріжте кружальцями в 2 см завтовшки.
салат
Потім умочіть гуртки в рослинне масло, змастивши їх сіллю. Після обсмажте баклажан з обох боків до золотистого кольору. А потім остудіть його.
салат
Зробіть заправку. Перемішайте оливкова олія з соком лимона, подрібненим часником, кмином, паприкою і сіллю.
салат
Далі дрібно порубати промитий кріп, а помідори наріжте часточками.
салат
Перемішайте разом сочевицю, кріп і помідори.
салат
Салат викладайте порційно, виклавши гуртки баклажана з сочевичної масою, а зверху налийте заправку. Смачного!

Схожі рецепти