Салат «Тещин язик»
(покроковий рецепт з фото)
Точно не знаю, чому це блюдо так називається, але салат "тещин язик" завжди роблять з баклажаном. Пропоную свою варіацію цієї страви. Дивіться рецепт, готуйте і пробуйте на здоров'я!
Ознайомтеся з тим, як приготувати салат "тещин язик" з сочевицею. Виходить щось між закускою, гарніром і салатом. А все тому, що блюдо ситне і поживне. Воно сподобається тим, хто дотримується вегетаріанського харчування, або підійде для обіду в пост. Можна не боятися зробити салат заздалегідь.
- Сік лимона - 30 мілілітрів
- Оливкова олія"Extra Virgin" - 30 мілілітрів
- Рослинна олія - 40 мілілітрів
- Помідор - 2 штуки
- Баклажан - 1 штука
- Сочевиця - 0, 5 склянки
- Паприка солодка - 0, 5 чайних ложки
- Мед - 1 Чайна ложка
- Часник - 1 зубчик
- Сіль - За смаком
- Кріп - 0, 5 пучка
Сочевицю відваріть за інструкцією на упаковці. Потім повністю остудіть її.
Баклажан наріжте кружальцями в 2 см завтовшки.
Потім умочіть гуртки в рослинне масло, змастивши їх сіллю. Після обсмажте баклажан з обох боків до золотистого кольору. А потім остудіть його.
Зробіть заправку. Перемішайте оливкова олія з соком лимона, подрібненим часником, кмином, паприкою і сіллю.
Далі дрібно порубати промитий кріп, а помідори наріжте часточками.
Перемішайте разом сочевицю, кріп і помідори.
Салат викладайте порційно, виклавши гуртки баклажана з сочевичної масою, а зверху налийте заправку. Смачного!