Рецепт Тещин язик з кабачків на зиму фото

Тещин язик з кабачків на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Кабачок
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
Літні
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Сьогоднішній рецепт можна сміливо віднести до категорії швидких і доступних. Всі напевно пробувала закуску - "Тещин язик з баклажанів" , а чому б не приготувати таку страву з кабачків? дивіться рецепт, я розповім, як приготувати"Тещин язик з кабачків на зиму" !

Опис приготування:

Закуска виходить в міру гострої, пікантною і соковитою. Обов'язково сподобається любителям гостренького! А приготувати її простіше простого, досить запастися овочами, простерилізувати заздалегідь баночки і кришки, вперед! Регулювати гостроту можна самостійно, додайте менше або більше гіркого меленого або свіжого перцю. З даної кількості продуктів виходить 3 баночки по 0, 5 л і ще маленький хвостик, до випробування! хай щастить!

  • Кабачки - 1 кілограм
  • Помідори - 1 кілограм
  • Перець солодкий - 1 штука
  • Цукор - 100 грам
  • Оцет столовий 9% - 70 мілілітрів
  • Рослинна олія - 70 мілілітрів
  • Часник - 50 грам
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Перець червоний мелений - 0, 5 чайних ложки
тещин язик з кабачків на зиму - фото крок 1
1. Підготуйте овочі, оцет, олія, сіль, цукор і перець червоний мелений. Приступимо!
тещин язик з кабачків на зиму - фото крок 2
2. Вимийте помідори. Якщо шкірка щільна, то зніміть її, обдавши окропом томати. Поріжте їх і пропустіть через м'ясорубку або скористайтеся подрібнювачем.
тещин язик з кабачків на зиму - фото крок 3
3. Візьміть каструлю з товстим дном, перелийте туди томат. Болгарський перець вимийте, видаліть насіння. Подрібніть за допомогою м'ясорубки або чопера. Додайте до томату.
тещин язик з кабачків на зиму - фото крок 4
4. Перемішайте томати з перцем солодким, додайте сіль, цукор і рослинне масло. Доведіть до кипіння і варіть 10 хвилин.
тещин язик з кабачків на зиму - фото крок 5
5. Кабачки вимийте, поріжте часточками. Якщо насіння зрілі, їх потрібно видалити. Якщо шкірка жорстка - зрізати. Вага очищених кабачків - 1 кг.
тещин язик з кабачків на зиму - фото крок 6
6. Додайте кабачки в томатну основу. Варіть при слабкому кипінні 20 хвилин.
тещин язик з кабачків на зиму - фото крок 7
7. Додайте перець червоний (порошок або свіжий), часник (пропущений через прес), оцет. Варіть ще 5-7 хвилин.
тещин язик з кабачків на зиму - фото крок 8
8. Кабачки"Тещин язик" готові. Можна консервувати.
тещин язик з кабачків на зиму - фото крок 9
9. У стерильні баночки розкладіть кабачки, накрийте кришками стерильними і закатати. Переверніть догори дном і залиште остигати. Після повного охолодження поверніть банки в нормальне положення і приберіть для зберігання в льох або комору.
тещин язик з кабачків на зиму - фото крок 10
10. Смачного!

Схожі рецепти