Яйця по-китайському
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати смачний, поживний і дуже оригінальний сніданок - яйця по-китайському!
Яйця по-китайському - це не тільки відмінний сніданок, але і прекрасна закуска! готується швидко, виходить смачно і красиво! Отже, готуємо яйця по-китайському!
1. Видавлюємо часник за допомогою «чеснокодавкі».
2. Дрібно нарізаємо цибулю.
3. Кладемо яйця в каструлю і заливаємо водою. Потім додаємо подрібнений часник, цибуля, корицю, гвоздику, імбир і 1 ст. Ложку соєвого соусу. Солимо і ретельно перемішуємо вміст каструлі.
4. Розігріваємо на сковороді рослинне масло. У розпечене масло всипаємо 1 ст. Ложку сахара. Прогріваємо, поки цукор не придбає коричнево-червоний відтінок, потім додаємо 2 ст. Ложки води і гарненько перемішуємо.
5. Отриману карамельну масу додаємо до яєць.
6. Ставимо каструлю з яйцями на вогонь і доводимо до кипіння. Варимо 10 хвилин після закипання.
7. Коли яйця зваряться, акуратно виймаємо їх з каструлі і злегка розминаємо рушником, щоб на шкаралупі утворилися дрібні тріщинки. Кладемо яйця назад в каструлю і варимо на повільному вогні ще 10 хвилин.
8. Готові яйця охолоджуємо, очищаємо від шкаралупи і нарізаємо шматочками. Викладаємо на блюдо і поливаємо маринадом, в якому вони варилися. Подаємо до столу! Смачного!
- Яйця - 8 штук
- Цибуля ріпчаста - 1/2 штуки
- Часник - 1 зубчик
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Обкладинка - 1 щіпка (мелена)
- Імбир - 1 щіпка (мелений)
- Сіль - За смаком
1. Видавлюємо часник за допомогою «чеснокодавкі».
2. Дрібно нарізаємо цибулю.
3. Кладемо яйця в каструлю і заливаємо водою. Потім додаємо подрібнений часник, цибуля, корицю, гвоздику, імбир і 1 ст. Ложку соєвого соусу. Солимо і ретельно перемішуємо вміст каструлі.
4. Розігріваємо на сковороді рослинне масло. У розпечене масло всипаємо 1 ст. Ложку сахара. Прогріваємо, поки цукор не придбає коричнево-червоний відтінок, потім додаємо 2 ст. Ложки води і гарненько перемішуємо.
5. Отриману карамельну масу додаємо до яєць.
6. Ставимо каструлю з яйцями на вогонь і доводимо до кипіння. Варимо 10 хвилин після закипання.
7. Коли яйця зваряться, акуратно виймаємо їх з каструлі і злегка розминаємо рушником, щоб на шкаралупі утворилися дрібні тріщинки. Кладемо яйця назад в каструлю і варимо на повільному вогні ще 10 хвилин.
8. Готові яйця охолоджуємо, очищаємо від шкаралупи і нарізаємо шматочками. Викладаємо на блюдо і поливаємо маринадом, в якому вони варилися. Подаємо до столу! Смачного!