Яйця по-французьки
(покроковий рецепт з фото)
Яйця по-французьки, відомі також як «пашот» - це старовинне блюдо французької кухні, яке заслужило популярність у всьому світі. Раджу спробувати!
Сьогодні пропоную вам приготувати яйця по-французьки. Яйця, приготовані описаним нижче способом, виходять дуже ніжними і смачними, а виглядають досить незвично і оригінально. Отже, розповідаю, як готують яйця справжні французи!
- Яйця - 4 штуки
- Сіль - За смаком
1. Наливаємо в каструлю води і ставимо на вогонь. Додаємо солі за смаком і розмішуємо воду. Справжні французи неодмінно додали б в воду ще трохи оцту, але не кожному це припаде до смаку, тому цей крок ми минаємо. Доводимо воду до кипіння.
2. Дістаємо з холодильника яйця тільки тоді, коли закипить вода. Справа в тому, що чим холодніше білок, тим він менше рідкий, але ж це нам і потрібно! Щоб вбити яйце в воду, потрібно піднести саме яйце і ніж якомога ближче до поверхні води. Вода при цьому не повинна сильно вирувати. Одним ударом розбиваємо шкаралупу і вливаємо яйце в воду. При цьому важливо не пошкодити жовток! Справжній "пашот" вариться 3 хвилини.
3. Готові яйця виймаємо шумівкою і кладемо на серветку, щоб стекла зайва вода. Їсти яйця по-французьки потрібно поки вони ще гарячі. Подавати їх можна з гарячими тостами і скибочками свіжого помідора. Можна додати сир. Смачного!