Яйця, фаршировані крабовим м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Ще один варіант фаршированих яєць. Як і у нас, французи, автори рецепту, готують це блюдо і на святковий стіл, і кожен раз, коли є настрій. Яйця відмінно подати на Великдень або Новий рік.
Рецепт яєць, фаршированих крабовим м'ясом:
1. Яйця зварити круто, помістити в холодну воду, щоб охололи швидше і краще чистилися. Очистити їх, акуратно розрізати уздовж і витрусити жовток в окрему миску. Половинки білка скласти окремо.
2. У досить великій мисці розім'яти жовтки. Додати в них все інгредієнти крім петрушки, що піде на прикрасу блюда. Гарненько перемішати.
3. Нафарширувати половинки білків яєць так, щоб на кожному вийшла апетитна гірка. Викласти на блюдо, прикрасити петрушкою і тримати в холоді до подачі на стіл.
- Яйця - 12 штук
- Крабове м'ясо - 150 грам
- Зелена цибуля - 1 штука
- Зелень петрушки - 1 Ст. Ложка (рубана)
- Селера - 1 Ст. Ложка (рубаний)
- Перець зелений- 1 Ст. Ложка (рубаний)
- Гірчиця Діжон- 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Чорний перець - 1 За смаком
- Гострий соус - 2 чайних ложки
- Солодкий соус - 2 чайних ложки
- Петрушка - 2 Ст. Ложки (для прикраси)
1. Яйця зварити круто, помістити в холодну воду, щоб охололи швидше і краще чистилися. Очистити їх, акуратно розрізати уздовж і витрусити жовток в окрему миску. Половинки білка скласти окремо.
2. У досить великій мисці розім'яти жовтки. Додати в них все інгредієнти крім петрушки, що піде на прикрасу блюда. Гарненько перемішати.
3. Нафарширувати половинки білків яєць так, щоб на кожному вийшла апетитна гірка. Викласти на блюдо, прикрасити петрушкою і тримати в холоді до подачі на стіл.