Галети з крабовим м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Все частіше я використовую для випічки цельнозерновую борошно, це корисно і смачно. Сьогодні у мене на сніданок галети з крабовим м'ясом, рисом і грибами, а родзинкою буде сирна скоринка! дивимося?
У деяких рецептах господині радять замішувати тісто ввечері, а піч вже вранці. Але хочу вам сказати, що це зовсім не обов'язково. Цільнозерновий борошна досить полежати годинку, вона стає пластичною і приємною в роботі, тісто гладке і м'яке. Якщо ви не поспішайте, то приготуйте тісто, накрийте плівкою і приберіть в холодильник на годинку, якщо тісто на маргарині або маслі. Інші види тесту можна залишити в теплі. Але давайте по порядку, розповідаю, як приготувати галети з крабовим м'ясом. Вперед!
- Вершкове масло - 75 грам
- Вода - 4 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 100 грам
- Борошно цільнозернове - 80 грам
- Сіль - 2-3 Щепоток
- Крабове м'ясо - 120 грам
- Гриби - 150 грам (печериці)
- Мал - 50 грам
- Яйце - 2 штуки
- Сир твердий - 60-70 грам
Підготуйте продукти. Відваріть рис до готовності в солоній воді. Обсмажте гриби на столовій ложці олії рослинного, сіль за смаком і довести до певності. Відміряйте за допомогою ваг борошно і масло вершкове. Борошно цільнозернове трохи важче, її вийшов неповна склянка.
У глибокій поміркуйте змішайте обидва види борошна з сіллю і холодним маслом, перетріть масу руками добре, щоб утворилися дрібні крихти.
Результат на фото. Це можна зробити не тільки руками, але і кухонним комбайном, якщо хочете.
Влийте 4 столових ложки холодної води і замісіть тісто. Води більше додавати не потрібно, просто вимішуйте не поспішаючи тісто, і ви побачите, як воно збереться у кому. Тісто приємне і не липким, дуже пластичне. Загорніть в плівку і приберіть в холодильник на годинку. Начинка поки нехай теж остигає.
З'єднайте остиглий рис зі смаженими грибами і порізаним дрібно крабовим м'ясом. Перемішайте, по необхідності посоліть, але я не додавала сіль.
Начинка готова. Якщо не любите гриби, то сміливо замініть їх на консервовану кукурудзу, вона прекрасно поєднується з рисом і крабовим м'ясом.
Розділити тісто 3-4 частини. Чим більше розмір, тим менше порцій. Я поділила на 4. Кожну частину розкачати тонко і виріжте коло. Намагайтеся розгортати тісто так, щоб практично не було обрізків. Борошном стіл я не присипають, тісто не прилипає.
Покладіть четверту частину начинки по центру.
Сформуйте бортики, це можна зробити різними способами, защипуючи край або як у мене: просто склала складочками і трохи придавила долонькою. Зробите так само з рештою тестом і начинкою.
Розбийте в миску два яйця, збовтайте.
Змастіть яєчної масою галети.
Тепер додайте тертий сир в яйця, перемішайте. Сиру можна і більше, якщо любите.
Сирно-яєчною масою наповніть галети, яйце просочиться відразу вниз, а сир залишиться зверху. Надішліть галети в гарячу духовку на 20 хвилин, температура - 180 градусів.
Галети готові, угощайтесь!