Яловичина з сухофруктами
(покроковий рецепт з фото)
Тушкована яловичина - це відмінний варіант як для буднього вечері, так і для святкового столу. Рекомендую спробувати вам приготувати яловичину з сухофруктами - дуже ніжне, соковите і ароматне м'ясо!
Я люблю яловичину в тушкованому вигляді. Спробувавши одного разу приготувати її з сухофруктами, я зрозуміла, що це найсмачніший варіант! Для приготування яловичини з сухофруктами знадобиться червоне сухе вино, чорнослив, родзинки, чорнослив, журавлина і один мій секретний інгредієнт - мигдаль. Горіхи надають неповторний смак страви.
- Яловичина - 600-700 грам
- Вино - 250 грам
- Сухофрукти - 150-200 грам
- Мигдаль - 70 грам
- Спеції - За смаком
- Цибуля - 1 штука
- Морквина - 1-2 штук
- Масло оливкове - За смаком
- Часник - 2-3 зубчиків
Сухофрукти для початку треба промити.
Залийте сухофрукти окропом, щоб вони були м'якими.
Поріжте яловичину на кубики середнього розміру.
Обсмажте м'ясо на невеликій кількості олії до легкої скоринки. Посоліть також і поперчіть, додайте спецій для м'яса.
Поки м'ясо обсмажується, поріжте дрібно цибулю, морквину можете порізати крупно або натерти на тертці. Часник порізати пластинками.
М'ясо обсмажене поки відкладіть в сторону.
На тій же сковороді обсмажити цибулю.
Потім додайте моркву і часник.
Наполягати вино.
Викладіть м'ясо обсмажене.
Тушіте, прикривши кришкою, хвилин 50, а можна і годину. Яловичина любить, щоб її довго гасили, тоді м'ясо ніжніше буде.
Для 20 хвилин до закінчення киньте до м'яса горішки і сухофрукти.
Якщо вино буде швидко випаровуватися, підлити ще або замініть його на м'ясний бульйон.
Для 20 хвилин до закінчення киньте до м'яса горішки і сухофрукти.
Якщо вино буде швидко випаровуватися, підлити ще або замініть його на м'ясний бульйон.
Готову яловичину з сухофруктами можете подавати з легким гарніром, наприклад - з рисом. Смачного!