Яловичина з баклажанами
(покроковий рецепт з фото)
Восени я завжди згадую про це простому рецепті яловичини з баклажанами. Базилік відмінно відтіняє смак баклажан, а гриби додають ароматності і соковитості м'яса. Ідеальне поєднання, спробуйте!
Такий рецепт приготування яловичини з баклажанами допускає варіації. Я особисто люблю таке м'ясо подавати до якогось гарніру на кшталт картоплі, тому і бульйону додаю багато. І м'ясо, і соус виходить! Але звичайно ж, якщо ви любите більш "сухі" м'ясні страви, - додавайте зовсім небагато води, нехай гаситься в своєму ж соку. Так що розповім, як зробити яловичину з баклажанами, і сподіваюся, вам мій рецепт сподобається, і ви самі виберете, яким чином її готувати!
- Яловичина - 700 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Баклажани - 2 штуки
- Перець болгарський - 1 штука
- Печериці - 400 грам (плюс 5 шт. Великих печериць)
- Часник - 1 штука
- Базилік - За смаком
- Спеції - За смаком
1. М'ясо нарізаємо невеликими шматочками, поміщаємо в сотейник з рослинним маслом, і Томім разом з цибулею на маленькому вогні до напівготовності.
2. Тим часом окремо на сухій сковороді (або з мінімумом масла) обсмажити баклажани тонкими кільцями, подрібнені гриби, і окремо - кілька грибів цілком.
3. Тепер додамо до вже майже готового м'яса обсмажені порізані гриби, потім шар баклажанів, часнику зубчиками і базиліка.
4. Коли всі інгредієнти погасять разом, доливаємо бульйон або воду, щоб покрила баклажани. Додамо тепер гриби цілком і порізаний перець. Млоїмо до готовності перцю.