Яловичина з баклажанами по-китайськи
(покроковий рецепт з фото)
Любителям пікантною азіатської кухні дуже рекомендую придивитися до цього класному варіанту, як приготувати яловичину з баклажанами по-китайськи. Швидко, просто і приголомшливо смачно. Раджу!
Це прекрасне гаряче можна подавати до столу як повноцінне блюдо або з рисом, наприклад. Технологія швидкої обжарювання зберігає м'ясо соковитим, баклажани на пару виходять приголомшливо ніжними. Однак якщо ви використовуєте звичайні баклажани (вони щільніше), краще їх попередньо посолити, щоб пішла гіркота, і обсмажити на сковороді. Спробуйте, вам напевно сподобається!
- Баклажан - 2 штуки (ідеально взяти азіатський)
- Яловичина - 200 грам
- Пір'я зеленої цибулі - 4 штуки
- Чилі перець - За смаком
- Часник - 1 зубчик
- Соєвий соус - 1 Чайна ложка
- Рисове вино - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Кунжутну олію - 2 чайних ложки
1. Вимийте і висушіть паперовим рушником яловичину. Наріжте її тоненькими смужками.
2. Викладіть в глибоку миску. Додайте подрібнений часник, соєвий соус, рисове вино, цукор і кунжутне масло. Все як слід перемішайте. Залиште на час, щоб м'ясо промаринувалося.
3. Вимийте баклажани, наріжте їх середнього розміру скибочками.
4. Баклажани потрібно приготувати на пару. Для цього можете використовувати пароварку, наприклад, або встановіть друшляк на каструлю з киплячою водою. Готуйте до м'якості.
5. Розігрійте суху сковороду, викладіть на неї м'ясо. Обсмажуйте, постійно помішуючи, 2-3 хвилини. Важливо не перетримати м'ясо!
6. Вимийте і наріжте зелену цибулю і перець чилі.
7. Викладіть баклажани в глибоку миску, додайте до них перець з цибулею.
8. Слідом викладіть м'ясо і все акуратно перемішайте.
Страву можна подавати до столу. Смачного!
Страву можна подавати до столу. Смачного!