Картопля з баклажанами по-китайськи
(покроковий рецепт з фото)
Картопля з баклажанами по-китайськи я роблю часто, тому що взагалі обожнюю баклажани. Я так назвала це блюдо, бо щось схоже їла в китайському ресторанчику і відтворила цей рецепт.
Картопля з баклажанами по-китайськи набуває кисло-солодкий смак, що в загальному-то властиво більшості тамтешніх страв. Картопля з баклажанами по-китайськи можна назвати майже дієтичним блюдом, бо жирів там практично немає, і готуємо ми блюдо за допомогою гасіння. Звичайно, любителі м'яса можуть готувати цю річ як гарнір, проте для мене - це повноцінний обід або вечерю.
Отже, рецепт картоплі з баклажанами по-китайськи - читайте і вивчайте
- Картопля - 400 грам
- Баклажани - 300 грам
- Помідори - 200 грам
- Борошно - 40 грам
- Крем - 40 грам
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Зелень - За смаком
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Кунжутну олію - 1 Чайна ложка
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
Картофель чистим, моєму і ріжемо на досить великі шматки. Якщо картопля дрібний, залишаємо так.
Моєму помідори, знімаємо з них шкірку. Для цього занурюємо в окріп і відразу в холодну воду. Шкірочка зніметься дуже легко. Ріжемо на шматочки.
Баклажани чисти, моєму, ріжемо на кубики, солимо і коли дадуть сік, віджимаємо, щоб не було гіркоти.
Картопля обсмажуємо на сковороді до золотистого кольору.
Баклажани обвалюють в борошні і додаємо до картоплі. Тушкуємо овочі майже до готовності. Додавши сіль і перець за смаком.
У порізані помідори додаємо соєвий соус, кунжутну олію, крохмаль і 0, 5 ç.l. Цукру. Для 10 хвилин до готовності картоплі з баклажанами додаємо помідори в сковороду.
Нарізаємо зелень. Я додаю кріп, коли овочі будуть вже готові.
Баклажани з картоплею по китайськи готові. Можна розкладати по тарілках.