Курка по-китайськи з баклажанами
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам до душі простота і пікантність азіатської кухні, обов'язково рекомендую спробувати приготувати курку по-китайськи з баклажанами. Ароматне, апетитне і дуже смачна страва!
Готується блюдо швидко і досить просто. Подавати до столу його можна як самостійну страву або доповнивши локшиною або відвареним рисом. Пікантний соус надає курці і баклажанів дивовижний смак. Як різноманітності щоденного меню - чудова ідея!
- Куряче філе - 1 штука
- Баклажан - 1 штука
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Соус Унаги - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Крохмаль - 1 Чайна ложка
- Кунжут - 1 Чайна ложка
- Корінь імбиру - 1 штука (шматочок)
- Часник - 1-2 зубчиків
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Курку і баклажан вимийте, обсушити. Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Наріжте філе і баклажани тонкими смужками. У сковороді розігрійте олію і обсмажте на сильному вогні курку 4-5 хвилин, помішуючи.
Паралельно измельчитечасник і імбир.
Для приготування соусу з'єднайте цукор, крохмаль, кунжут і перець.
Влийте соєвий соус і Унаги, перемішайте.
Курку зніміть зі сковороди і викладіть баклажани.
Додайте часник з імбиром і смажте близько 5 хвилин. Можна додати трохи води, щоб баклажани швидше приготувалися.
Поверніть в сковороду курку.
Влийте соус.
Перемішайте і млоїте ще пару хвилин, щоб все як слід просочилося смаками і ароматами.
Курка по-китайськи з баклажанами в домашніх умовах готова. Смачного!