Курка смажена по-китайськи
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви ще не знайомі з китайською кухнею, то зараз саме час спробувати одне з найпопулярніших страв. Дивіться, як приготувати курку смажену по-китайськи. Простий і швидкий рецепт для всієї родини.
У цьому рецепті містяться тільки найнеобхідніші інгредієнти. Немає ніяких сухих спецій і трав. Незважаючи на те, що в маринаді і соусі багато цукру і гострого перцю чилі, блюдо виходить ніжним з дуже збалансованим смаком гостроти і солодощі. Звичайно, в рецепті вживається рисове вино, але воно благополучно замінюється на оцет. Готуватися все на швидкому вогні. І обов'язково потрібна дрібна нарізка. Тоді курка дуже швидко і рівномірно обсмажується.
- Куряче філе - 3 штуки (близько 500 грам)
- Морква - 1 штука
- Картопля - 1 штука
- Гриби шиітаке - 7 штук
- Цибуля ріпчаста - 0, 5 штуки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Імбир - 30 грам
- Перець чилі - 2 штуки
- Куряче яйце - 1 штука (білок)
- Крохмаль - 2 чайних ложки
- Кунжутну олію - 1 грам
- Рослинна олія - 5 Ст. Ложок
- Рисове вино - 1 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка(05 чайної ложки - в курку, 0, 5 чайної ложки - в соус)
- Цукор - 1 Чайна ложка
1. Наріжте філе курки дрібними шматочками. Додайте курячий білок, ½. l.soli, цукор - одну ложку; крохмаль - 2 ложки; дрібно порізаний імбир - ложечку. Все перемішайте з шматочками курки і залиште маринуватися. Достатньо півгодини.
2. Підготуйте соус. Для цього візьміть дрібно нарізану цибулю, подрібнений ножем часник і імбир. Беріть інгредієнти в рівних пропорціях. Далі змішайте з: крохмалем - 2 год. Л., сіллю - ½ ч. Л., рисовим оцтом або вином, кунжутним маслом - 2-3 краплі. Додайте трохи води і перемішайте.
3. Наріжте очищені овочі: картопля, морква. Додайте до них заздалегідь вимочені гриби шиітаке, перець чилі. За обсягом овочів має бути майже стільки ж, скільки і курки.
4. На швидкому вогні злегка підсмажте курочку, попередньо діставши з маринаду.
5. Додайте всі підготовлені овочі і пару ложок соєвої пасти. Обсмажте на більш сильному вогні, постійно помішуючи.
6. Коли випарується масло, додайте соус. Інтенсивно заважайте, поки повністю не піде волога. Тепер ви знаєте, що в домашніх умовах можна дуже швидко приготувати таке гаряче. Смачного!