Курка по-китайськи з лимоном
(покроковий рецепт з фото)
Любіть страви за мотивами азіатської кухні? значить, не проходьте повз! Я хочу показати, як приготувати курку по-китайськи з лимоном. Дуже пікантно, апетитно, смачно і зовсім нескладно. Запам'ятовуйте!
Безпосередній процес займає мінімум часу, але курочку рекомендую не менше години потримати в маринаді перед смаженням. Подавати блюдо до столу найкраще з традиційним відвареним рисом, доповнивши свіжою м'ятою або іншою зеленню за смаком. Обов'язково варто спробувати.
- Куряче філе - 300 грам
- Рослинна олія - 1.5 Ст. Ложки(+ 1 ложка для смаження)
- Імбир - 1 Чайна ложка
- Лимон - 1 штука
- Сіль і спеції - За смаком (чилі, куркума)
- Чилі - За смаком
- Цибулина - 1 штука
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1/2 чайних ложки
- Ferry Масала - 1 Чайна ложка
- Часник - 3-4 зубчиків
1. Насамперед вимийте, обсушити і наріжте кубиками філе. Викладіть в глибоку миску і додайте подрібнений часник і імбир, сіль і спеції, сік і цедру лимона, рослинна олія.
2. Акуратно все перемішайте і залиште на 1-1.5 години маринуватися.
3. Коли курочка настоялась, розігрійте трохи олії на сковороді і обсмажте часник і імбир.
4. Через хвилинку додайте чилі і нарізану цибулю. Смажте 2-3 хвилини, помішуючи.
5. Викладіть на сковороду курку.
6. Хвилин через 5-8 додайте гарам масала, цукор, соєвий соус.
7. Смажте на середньому вогні до готовності. В кінці доповніть курку по-китайськи з лимоном зеленню.
Смачного!
Смачного!