Яловичина з баклажанами і кабачками
(покроковий рецепт з фото)
У сезон овочів часто готую цю просту і ситну запіканку з м'яса і овочів. Виходить дуже смачно і служить відмінним обідом і вечерею. Спробуйте, вам сподобається.
Овочі з м'ясом відмінно поєднуються. А якщо це баклажани і кабачки з яловичиною - то і зовсім бенкет! Таке блюдо можна подати не тільки на обід або вечерю, але і з гордістю піднести на святковий стіл. Яловичину з баклажанами і кабачками рекомендую готувати восени, а період врожаю останніх.
Як приготувати яловичину з баклажанами і кабачками?
Приступаємо до приготування нашої запіканки:
1. Дрібно порубати цибулю і обсмажте на олії.
2. Пропустіть яловичину через м'ясорубку, додайте в фарш обсмажену цибулю, томатну пасту, сіль і перець за смаком. Добре перемішайте, потім всипте рубану петрушку і додайте третину склянки води. Ще раз добре перемішайте.
3. Баклажани і кабачки поріжте кружечками, приправити сіллю, панірують у борошні й обсмажте з двох сторін до легкого рум'янцю.
4. Змастіть деко для запікання маслом і покладіть шарами обсмажені овочі і фарш. Верхній шар повинен бути м'ясною. Збризніть зверху маслом і запікайте в духовці 1 час при 180 градусах.
5. Для 10 хвилин до готовності посипте тертим сиром.
Запіканку з яловичого фаршу в кабачками і баклажанами подавайте на стіл гарячою.
Смачного!
- Яловичина - 500 грам
- Баклажани - 2 штуки
- Кабачки - 2 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Зелень петрушки - За смаком
- Борошно - За смаком (для панірування)
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
- Сіль, перець - За смаком
- Тертий сир - За смаком
Як приготувати яловичину з баклажанами і кабачками?
Приступаємо до приготування нашої запіканки:
1. Дрібно порубати цибулю і обсмажте на олії.
2. Пропустіть яловичину через м'ясорубку, додайте в фарш обсмажену цибулю, томатну пасту, сіль і перець за смаком. Добре перемішайте, потім всипте рубану петрушку і додайте третину склянки води. Ще раз добре перемішайте.
3. Баклажани і кабачки поріжте кружечками, приправити сіллю, панірують у борошні й обсмажте з двох сторін до легкого рум'янцю.
4. Змастіть деко для запікання маслом і покладіть шарами обсмажені овочі і фарш. Верхній шар повинен бути м'ясною. Збризніть зверху маслом і запікайте в духовці 1 час при 180 градусах.
5. Для 10 хвилин до готовності посипте тертим сиром.
Запіканку з яловичого фаршу в кабачками і баклажанами подавайте на стіл гарячою.
Смачного!