Тушкована яловичина з баклажанами і кабачками
(покроковий рецепт з фото)
У більшості рецептів з яловичиною не вказано точне часу на приготування, тому що все залежить від її якості і віку. Розповім, як приготувати тушковану яловичину з баклажанами і кабачками.
З яловичиною дуже добре поєднуються будь-які овочі і зелень. Вона не тільки смачна, але і дуже корисна, а в поєднанні з овочами ще й легко засвоюється організмом. Блюдо виходить ситним і поживним, його можна подавати самостійно або з яким-небудь нейтральним гарніром (наприклад, з рисом або картоплею). Готую в мультиварці, яку можна замінити казанка або каструлею з товстими стінками.
1. Яловичину мою і нарізаю кубиками. Встановлюю чашу мультиварки і виставляю режим "гасіння", кладу вершкове масло і викладаю шматочки м'яса, обсмажую.
2. Цибулю і моркву чищу і мою, цибуля нарізаю кубиком, а морквину тру на тертці, часник подрібнюю на дрібній тертці. Додаю овочі до м'яса.
3. Мою і чищу салатний перець, нарізаю його шматочками, кабачки і баклажани мою і нарізаю кубиками. Додаю овочі в чашу, за смаком солю і перчу, перемішую.
4. Помідори мою і очищаю від шкірки, нарізаю шматочками середнього розміру і додаю в чашу.
5. Додаю до смаку сіль, перець і паприку, готую під закритою кришкою близько 20 хвилин.
6. В самому кінці відкриваю кришку і додаю дрібно порізану петрушку, перемішую і вимикаю.
7. Подаю яловичину з овочами гарячої, смачного!
- Яловичина - 300 грам
- Морквина - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Салатний перець - 1 штука
- Помідори - 3 штуки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Кабачок - 500 грам
- Баклажан - 400 грам
- Сіль і перець - За смаком
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Петрушка - 1 пучок
1. Яловичину мою і нарізаю кубиками. Встановлюю чашу мультиварки і виставляю режим "гасіння", кладу вершкове масло і викладаю шматочки м'яса, обсмажую.
2. Цибулю і моркву чищу і мою, цибуля нарізаю кубиком, а морквину тру на тертці, часник подрібнюю на дрібній тертці. Додаю овочі до м'яса.
3. Мою і чищу салатний перець, нарізаю його шматочками, кабачки і баклажани мою і нарізаю кубиками. Додаю овочі в чашу, за смаком солю і перчу, перемішую.
4. Помідори мою і очищаю від шкірки, нарізаю шматочками середнього розміру і додаю в чашу.
5. Додаю до смаку сіль, перець і паприку, готую під закритою кришкою близько 20 хвилин.
6. В самому кінці відкриваю кришку і додаю дрібно порізану петрушку, перемішую і вимикаю.
7. Подаю яловичину з овочами гарячої, смачного!