Овочеве рагу з баклажанами і кабачками
(покроковий рецепт з фото)
Коли починається сезон баклажанів, я часто готую для своєї сім'ї овочеве рагу з баклажанами і кабачками. Це дуже смачно і ситно, їсти його можна і гарячим, і холодним. Так що спробуйте і ви!
Всі овочі потрібно почистити, порізати, обсмажити до м'якості і згасити. Ось простий рецепт, як приготувати овочеве рагу з баклажанами і кабачками. Корисний і смачний обід або вечерю готовий!
- Баклажан - 1 штука
- Кабачок - 1 штука
- Мал - 1/2 склянки
- Картопля - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Перець солодкий - 2 штуки
- Помідори - 5 штук
- Сіль - За смаком
- Перець духмяний мелений - За смаком
- Цукор - За смаком
- Масло рослинне - 5-6 Ст. Ложок
- Часник - 2 зубчики
- Вода - 1/2 склянки
Підготуйте всі необхідні овочі. Вимийте і поріжте баклажан на кубики. Також вступите з кабачками, картоплею і цибулею. Морква краще потерти на крупній тертці.
Перець помийте, видаліть у нього насіння, поріжте овоч брусочками.
У чаші мультиварки розігрійте масло і обсмажте овочі до м'якості по парі хвилин в режимі "жарка" . Дуже зручно, якщо є запасна чаша, можна перекладати в неї овочі після обсмажування.
Немає мультиварки? Тоді спокійно можете обсмажити овочі на сковороді і складати овочі в каструлю з товстим дном.
Промийте рис в холодній воді кілька разів і викладіть поверх овочів. Помідори поріжте на кубики і додайте в чашу. Додайте сіль, перець і цукор за смаком. Налийте трохи води. Гасіть при закритій кришці в режимі "гасіння" 30-40 хвилин.
Можна подавати в гарячому і в холодному вигляді. Смачного!