Овочеве рагу з баклажанами
(покроковий рецепт з фото)
Рагу - одне з моїх улюблених літніх страв, оскільки воно завжди виходить легким і ситним. А ще в нього зовсім не обов'язково додавати м'ясо, адже велика кількість різних овочів робить смак неповторним.
З чим тільки я не готую рагу! І з капустою, і з баклажанами, і з горохом, і з квасолею. Кожен варіант мені подобається по-своєму. Рецепт, як приготувати овочеве рагу з баклажанами і кабачками, один з найбільш вдалих: блюдо має дуже яскравий, насичений смак. До складу рагу входять найсмачніші і ароматні овочі, які чудово поєднуються між собою. Я готую овочеве рагу в мультиварці, це дуже просто і швидко, але можна також приготувати їх в казанку або утятніце. Раджу вам приготувати таке рагу до вечері, ваші рідні будуть в захваті!
- Баклажан - 1 штука
- Кабачок - 1 штука
- Картопля - 4-5 штук
- Морква - 1 штука (велика)
- Цибуля - 1 штука
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Спеції - 1 щіпка
- Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Очистіть картопля, морква, лук и кабачок. Баклажан гарненько промийте, його ми будемо готувати, не очищаючи.
Поріжте картоплю, морква і цибуля невеликими шматочками. Морква я завжди ріжу досить крупно, мені подобається, коли вона добре відчувається в готовій страві. Крім того, блюдо в результаті виглядає дуже яскраво і святково. Надішліть овочі в чашу мультиварки, додайте соняшникову олію, включите режим обсмажування і готуйте 15 хвилин.
Тим часом поріжте кабачок і баклажан невеликими шматочками.
Обсмажені овочі в мультиварці залийте водою, включите режим «Гасіння» на 1, 5 годину.
Як тільки вода закипить, додайте кабачок і баклажан, долийте води, щоб покрила, приправити сіллю, додайте спеції і готуйте до кінця роботи програми.
Овочеве рагу з баклажанами і кабачками готове. Подавайте його гарячим, прикрасивши зеленню. Їжте із задоволенням!