Салат з кабачками і баклажанами
(покроковий рецепт з фото)
Салат з кабачками, баклажанами, відвареною картоплею і смаженою цибулею - смачне і ситне блюдо. Коли його готувати, якщо не влітку! коштує копійки, а задоволення маса. Готуємо!
Приготувати такий салат не складе труднощів навіть недосвідченому кулінари. Все просто і відносно швидко. Із зазначених інгредієнтів виходить дві хороші порції салату. Заправити його можна не тільки сумішшю майонезу зі сметаною, але і густим, несолодким класичним йогуртом, так салат вийде менш жирним.
- Баклажан - 1 штука
- Кабачок - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Картопля - 2 штуки
- Часник - 1 зубчик
- Кріп - 10 грам
- Соняшникова олія - 30 мілілітрів
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Майонез - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
Великий баклажан очистіть, помийте і наріжте кружальцями завтовшки 5-7 мм. Викладіть в гарячу сковороду з рафінованим соняшниковою олією.
Обсмажте гуртки баклажана до легкої рум'яної скоринки з обох сторін.
Кабачок очистіть помийте і наріжте також, як і баклажан. Викладіть в гарячу сковороду з маслом.
Обсмажте до золотистого кольору з обох сторін.
Ріпчасту цибулю очистіть, помийте і наріжте півкільцями. Викладіть в гарячу сковороду з рафінованим соняшниковою олією.
Злегка обсмажте протягом декількох хвилин, перемішуючи.
Смажені гуртки баклажана і кабачка викладіть на паперовий рушник, щоб воно ввібрало зайвий жир. Гуртки баклажана відправте в салатник.
Додайте смажений кабачок.
Картоплю відварити, охолодіть і наріжте довільно, але не дуже дрібно. Додайте в салат картопля і смажена цибуля.
Кріп дрібно наріжте, а часник подрібніть. Додайте в салат.
Салат заправте майонезом зі сметаною.
Посоліть салат на смак і перемішайте.
Салат з баклажанів і кабачків готовий. Подавайте до столу!