Рецепт овочевого рагу з баклажанами і кабачками
(покроковий рецепт з фото)
Коли не знаєш що готувати, зроби рагу! Я завжди дотримуюся цього правила. Адже його можливо створити з будь-яких овочів з додаванням різного м'яса і приправ. Цього разу вийшов даний варіант.
Блюдо ідеально підійде для раціону в Пост і має сподобатися всім вегетаріанцям. Інгредієнти легко міняйте, а якщо хочете щось ситніше, то додайте куряче філе або сосиски. Але для початку прочитайте про те, як приготувати рецепт овочевого рагу з баклажанами і кабачками. Не забудьте про приправах!
- Кабачок - 1 штука
- Баклажан - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Помідор - 2-3 штук
- Солодкий перець - 1-2 штук
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Часник - 2-3 зубчиків
- Зелень - 0, 5 пучка
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Приправи - За смаком
Для початку позбудьтеся від гіркоти баклажана. Наріжте його крупно, присипте сіллю і залиште на 15 хвилин. Потім змийте сіль. Потім наріжте кабачок і баклажан кубиками.
Також невеликими кубиками наріжте перець.
На помідорах зробіть надрізи на шкірці. Залийте їх окропом на 10 хвилин. Далі шкірку зніміть, а м'якоть наріжте.
В цей же час обсмажте в достатній кількості масла до м'якості цибулю, нарізаний пір'ям.
Потім в сковороду додайте перець. Обсмажте овочі на великому вогні 2 хвилини, помішуючи.
Потім додайте баклажани з кабачком. Готуйте овочі разом ще 3 хвилини.
Далі внесіть в сковороду помідори. Перемішайте інгредієнти. Зменшіть вогонь. Гасіть блюдо протягом 25 хвилин під кришкою.
Для 5 хвилин до готовності додайте в рагу сіль, приправи і перець. Блюдо подавайте з зеленню. Смачного!