Рецепт Закачування овочевого асорті фото

Закачування овочевого асорті
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Помідор, Огірок, Болгарський перець
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На швидку руку
Заготовки, Консервація

Для овочевого асорті можна взяти будь-які овочі, які є під рукою. Згодиться помідор, огірок, болгарський перець, часник, цибуля, капуста, морква і навіть кукурудза (молода).

Овочі ретельно вимити. Розкласти на дно банок спеції, овочі, залити маринадом, простерилізувати банки, влити оцет і закатати. Перевернути догори дном банки і залишити остигати. Потім поставити в прохолодне місце для зберігання.

  • Перець болгарський - 1-2 штук
  • Помідор - 5-15 штук (в залежності від розміру)
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Огірок - 3-5 штук (в залежності від розміру)
  • Цукор - 1 Ст. Ложка (на банку)
  • Сіль - 1 Ст. Ложка (на банку)
  • Оцет 9% - 1 Ст. Ложка (на банку)
  • Зелень - 1 пучок (лист хрону, вишні, смородини, петрушка, кріп)
  • Вода - 500 мілілітрів (може трохи більше, скільки увійде в банку)
закачування овочевого асорті - фото крок 1
Всі овочі і зелень ретельно вимити і підготувати до консервації. Також приготуйте стерильні банки і кришки.
закачування овочевого асорті - фото крок 2
У огірків потрібно обрізати хвостики. Перець порізати кружальцями. Часник - на частини.
закачування овочевого асорті - фото крок 3
На дно банки викладіть листочки. Потім овочі в будь-якому порядку. Зверху насипте цукор і сіль. Я додала трішки гірчиці сухої (в зернах) для гостроти.
закачування овочевого асорті - фото крок 4
Заливаємо окропом овочі і стерилізуємо банки по 5 хвилин з моменту закипання води в каструлі. Потім вливаємо оцет і закочує банки.

Схожі рецепти