Закачування овочевого асорті
(покроковий рецепт з фото)
Для овочевого асорті можна взяти будь-які овочі, які є під рукою. Згодиться помідор, огірок, болгарський перець, часник, цибуля, капуста, морква і навіть кукурудза (молода).
Овочі ретельно вимити. Розкласти на дно банок спеції, овочі, залити маринадом, простерилізувати банки, влити оцет і закатати. Перевернути догори дном банки і залишити остигати. Потім поставити в прохолодне місце для зберігання.
- Перець болгарський - 1-2 штук
- Помідор - 5-15 штук (в залежності від розміру)
- Часник - 3-4 зубчиків
- Огірок - 3-5 штук (в залежності від розміру)
- Цукор - 1 Ст. Ложка (на банку)
- Сіль - 1 Ст. Ложка (на банку)
- Оцет 9% - 1 Ст. Ложка (на банку)
- Зелень - 1 пучок (лист хрону, вишні, смородини, петрушка, кріп)
- Вода - 500 мілілітрів (може трохи більше, скільки увійде в банку)
Всі овочі і зелень ретельно вимити і підготувати до консервації. Також приготуйте стерильні банки і кришки.
У огірків потрібно обрізати хвостики. Перець порізати кружальцями. Часник - на частини.
На дно банки викладіть листочки. Потім овочі в будь-якому порядку. Зверху насипте цукор і сіль. Я додала трішки гірчиці сухої (в зернах) для гостроти.
Заливаємо окропом овочі і стерилізуємо банки по 5 хвилин з моменту закипання води в каструлі. Потім вливаємо оцет і закочує банки.