Соус для овочевого салату
(покроковий рецепт з фото)
У кожного кулінара на замітці повинен бути універсальний рецепт соусу, яким можна заправити овочевий салат. Соус потрібен легкий, щоб підходив до помідорів, огіркам, солодкий перець, зелений.
Ви зможете приготувати дуже смачний і ароматний соус для овочевого салату, якщо будете слідувати простим радам з цього рецепта. Сіль в соус додавати не доведеться, адже в його склад входить соєвий соус, який і так досить солоний. Щоб дізнатися, як приготувати соус для овочевого салату, прочитайте рецепт на цьому сайті.
- Оливкова олія - 30 мілілітрів
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Часник - 1-2 зубчиків
- Сік лайма - 1 Ст. Ложка
- Перець чорний мелений - За смаком
Влийте в піалку оливкова олія. Якщо його не виявилося під рукою, то використовуйте звичайну соняшникову. Головне, щоб воно було без запаху.
Зубчики часнику очистіть і натріть на тертці. Ви можете подрібнити часник за допомогою гострого ножа, маточки зі Ступкою або ж преса. Покладіть підготовлений часник до оливкової олії.
Додайте в піалку мелений чорний перець. Краще, якщо він буде свіжим. Також видавіть в неї сік лайма, який можна замінити звичайним лимоном.
В самому кінці додайте в піалку соєвий соус. Потім ретельно збийте соус віночком або за допомогою погружного блендера. Остудіть соус в холодильнику і заправте ним салат.