Рецепт Яловичина з баклажанами і помідорами фото

Яловичина з баклажанами і помідорами
(покроковий рецепт з фото)

Японська кухня
М'ясо, Овочі, Яловичина
Дієтичне харчування, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Всім любителям поєднання овочів з м'ясом я пропоную цей рецепт яловичини з баклажанами і помідорами. Смак у такого блюда виходить досить насичений і незвичайний, з яскравими східними нотками.

Я вже навіть і не пам'ятаю, де я відкопала цей рецепт приготування яловичини з баклажанами і помідорами, але точно знаю одне, це блюдо з перших же днів стало в нашому будинку одним з найулюбленіших. Правда ось технологія його приготування досить складна, адже практично всі інгредієнти потрібно обсмажувати окремо і тільки потім з'єднувати і тушкувати разом. Але все ж блюдо виходить настільки смачне, соковите і яскраве, що зовсім не шкодуєш про проведений на кухні часу. До того ж коли я готую яловичину з баклажанами і помідорами в домашніх умовах, мої рідні так радіють смачному вечері, що інших нагород мені і не треба.

  • Яловичина - 900-1000 грам
  • Помідори - 4-5 штук
  • Баклажани - 2 штуки
  • Перець болгарський - 2 штуки (різного кольору)
  • Морква - 2 штуки
  • Часник - 5-6 зубчиків
  • Білок яєчний - 1 штука
  • Соус соєвий - 7 Ст. Ложок(4 - для м'яса, 1 - для баклажанів, 2 - в соус)
  • Томатний сік - 200 грам
  • Крохмаль - 8 Ст. Ложок(5 - для обвалки, 2 - в соус)
  • Мед - 1 Ст. Ложка
  • Оцет рисовий - - За смаком
  • Масло рослинне - - За смаком (для смаження)
  • Спеції - - За смаком
  • Сіль - - За смаком
яловичина з баклажанами і помідорами - фото крок 1
Для початку ми нарізаємо яловичину кубиками (1, 5x1, 5sm), викладаємо її в миску, додаємо 4 ст.Ложки соєвого соусу, яєчний білок і улюблені спеції. Перемішуємо все і залишаємо м'ясо в прохолодному місці маринуватися на пів години.
яловичина з баклажанами і помідорами - фото крок 2
Далі ми робимо хрестоподібний надріз на верхівці кожного помідора, опускаємо томати на хвилину в окріп, потім з легкістю очищаємо від шкірки і нарізаємо їх невеликими кубиками.
яловичина з баклажанами і помідорами - фото крок 3
Моркву чистимо і терм на тертці для моркви по корейськи.
яловичина з баклажанами і помідорами - фото крок 4
Баклажани промиваємо та нарізаємо кубиками.
яловичина з баклажанами і помідорами - фото крок 5
Перець очищаємо від насіння і плодоніжки і нарізаємо брусками.
яловичина з баклажанами і помідорами - фото крок 6
Часник також ріжемо невеликими брусочками.
яловичина з баклажанами і помідорами - фото крок 7
Коли м'ясо замаринується, його необхідно гарненько обваляти з усіх боків в крохмалі.
яловичина з баклажанами і помідорами - фото крок 8
Нагріваємо в сковороді рослинне масло і обсмажуємо м'ясо до золотистої скоринки на сильному вогні, потім яловичину необхідно перекласти в іншу каструльку (тефлонову) і запалити під нею слабкий вогонь, щоб м'ясо була вкрита.
яловичина з баклажанами і помідорами - фото крок 9
Далі ми беремо чисту сковороду і нагріваємо в ній масло, викладаємо в гаряче масло часник і смажимо його буквально хвилинку. Потім додаємо терту моркву, продовжуємо все смажити і через пару хвилин викладаємо на сковороду болгарський перець. Смажимо все, поки перець не стане зам'яким, потім перекладаємо овочі в сковороду до м'яса.
яловичина з баклажанами і помідорами - фото крок 10
Тепер черга баклажанів, їх ми скроплюємо соєвим соусом, обвалюють в крохмалі і обсмажуємо на сильному вогні до золотистого кольору, перекладаємо баклажани до яловичини і іншим овочам.
яловичина з баклажанами і помідорами - фото крок 11
Для соусу з'єднуємо в чистій сковороді томатний сік, 2 ст.Ложки соєвого соусу, дві ложки крохмалю, ложку меду і додаємо оцет за смаком, в цю суміш викладаємо нарізані помідори. На цьому етапі соус слід спробувати і при необхідності додати в нього сіль і перець.
яловичина з баклажанами і помідорами - фото крок 12
Доводимо соус, помішуючи, до кипіння, потім заливаємо їм овочі та м'ясо, продовжуємо все нагрівати, поки соус не загусне.
яловичина з баклажанами і помідорами - фото крок 13
Ось тепер все готово, і ми можемо спокійно насолодитися приголомшливим смаком цієї страви. Смачного!

Схожі рецепти