Яловичина, тушкована з цвітною капустою
(покроковий рецепт з фото)
Ніжне і соковите м'ясо, овочі і насичений соус - все це ідеально поєднується в цій страві. Хочу показати, як приготувати яловичину, тушковану з цвітною капустою. Чудовий рецепт, який варто повторити.
Сам по собі процес досить простий, так що рецепт відмінно підійде навіть для новачків в кулінарії. Дуже важливо не перетушіть капусту, щоб вона не перетворилася в пюре. Крім неї можна додати в рецепт і інші овочі - морква, солодкий перець, наприклад. Блюдо досить ситне і його можна подавати до столу як з гарніром, так і без нього.
- Яловичина - 1 кілограм
- Кольорова капуста - 1 кілограм
- Цибулина - 2 штуки
- Вершкове масло - 100 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Томатна паста - 1/2 Ст. Ложки
- Червоне вино - 1/2 склянки
- Сіль, перець, спеції - За смаком
1. Ось такий набір інгредієнтів ми будемо використовувати.
2. М'ясо вимийте, наріжте кубиками. Додайте подрібнену цибулю, сіль, спеції, вино. Перемішайте і залиште маринуватися на пару годин. Після відправте на сковороду і тушкуйте на повільному вогні близько півгодини. Перекладіть в посуд з товстим дном, додайте вершкове масло і стакан води. Гасіть на повільному вогні 1-1.5 години до м'якості.
3. Цвітну капусту вимийте, обсушити, розберіть на суцвіття і при необхідності наріжте. Залийте водою (холодної! ) і залиште хвилин на 10-15.
4. Обсушити капусту і викладіть на сковороду з розігрітим рослинним маслом. На сильному вогні обсмажте до утворення скоринки, акуратно перемішуючи. Викладіть капусту до м'яса і тушкуйте разом останні 5-6 хвилин. Смачного!