Стручкова квасоля тушкована з цвітною капустою
(покроковий рецепт з фото)
Низькокалорійне блюдо, яке можна подати як гарнір або як основне в обід або на вечерю. Особливо сподобається воно тим, хто дотримується дієти! Спробуйте!
Овочеве блюдо готується буквально за 15-20 хвилин при наявності всіх необхідних інгредієнтів. Головними продуктами виступають стручкова квасоля і кольорова капуста, а морква і цибуля додають блюдо ароматом і смаком. Такий гарнір дуже смачний навіть в холодному вигляді, наприклад, з соусом.
- Фасоль стручковая - 250 грам
- Кольорова капуста - 300 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 0, 5 штуки
- Масло рослинне - 30 мілілітрів
- Сіль - 3 щіпки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Вода - 150 мілілітрів
- Сік лимонний - 0, 5 чайних ложки
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Морква очистіть від шкірки, промийте у воді і наріжте середніми скибочками, а половину ріпчастої цибулі - півкільцями. Влийте в казан або ківш з антипригарним покриттям олію. Розжарити його і викладіть в нього овочеві нарізки. Зменшіть нагрів до середнього і обсмажте близько 2-3 хвилин, періодично перемішуючи.
Промойте стручковую фасоль, зріжте з стручків хвостики і наріжте на частини. Якщо бобові трохи переспіли, обов'язково зчистити з місця стиків половинок стручків жорстку стрічку. За бажанням можна використовувати і заморожені напівфабрикати, якщо вони є у вас в наявності. Додайте квасоляну нарізку в ємність.
Розберіть кольорову капусту на суцвіття, зрізуючи їх ножем, промийте у воді і викладіть поверх квасолі. Збризніть капусту лимонним соком, щоб вона не потемніла при гасінні. Приправити сіллю і poperčite. Влийте теплу воду в ємність і накрийте кришкою.
Готуйте приблизно 15 хвилин на середньому нагріві, перемішуючи 1-2 рази, щоб не роздавити нарізки. Через зазначений час нагрівання вимкніть.
Викладіть готові овочі в тарілки, прикрасьте свіжою зеленню і подайте блюдо до столу теплим. За бажанням його можна доповнити сметаною або будь-яким іншим соусом.