Квасоля стручкова смажена
(покроковий рецепт з фото)
В кінці літа моя квартира завалена стручкової квасолею. Свіжу квасолю я смажу і використовую як гарнір або легкої закуски. Стручкова квасоля попередньо готую на пару, а потім смажу з цибулею.
Квасоля стручкова смажена відмінно піде в якості гарячої закуски. Але я люблю її і на холодну з майонезом. Гарнір з смаженої стручкової квасолі підійде і до м'яса, і до риби, і птиці. Хороший він і на сніданок, до яєчні, наприклад. Простіше кажучи, блюдо це - універсальне. І готується, до того ж, по супер простим рецептом!
- Стручки фасоли - 400 грам
- Цибулина - 1 штука
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Мелений чорний перець - 1/8 чайних ложки
- Лимон - 1 штука
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок (краще - оливкова)
1. Промийте квасоля і обріжте у стручків кінчики.
2. Цибулину наріжте кільцями і очистіть. Можна спочатку очистити і потім нарізати. Робіть, як звикли.
3. Лимон промийте і зніміть з нього цедру.
4. З голого лимона (цедру-то зняли! ) вичавіть сік.
5. Стручкову квасолю трохи потім на пару. Вона повинна стати м'якше і змінити колір на яскраво-зелений.
6. У велику сковороду влийте олію, поставте вогонь на середній.
7. Обсмажте цибулю до золотисто-коричневого кольору. Від лука під час смаження краще не відходьте, інакше він буде виглядати як на ілюстрації зверху
8. До цибулі додайте стручкову квасолю і, помішуючи, смажте протягом 2-3 хвилин.
9. Додайте лимонну цедру, лимонний сік, сіль і poperčite. Перемішайте.
10. Потримайте ще хвилинку-дві на плиті і подавайте. Квасоля стручкова смажена готова! Смачного!