Тушкована стручкова квасоля
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную універсальний вегетаріанський рецепт тушкованою стручкової квасолі, яка може служити гарніром або стати самостійним овочевим блюдом. Готується дуже просто - спробуйте, вам сподобається.
Тушкована стручкова квасоля - дуже миле вегетаріанське блюдо, яке можна готувати хоч кожен день. Адже готувати цю страву дуже легко і досить просто. Стручкова квасоля належить сімейства бобових, тому зберігає в собі багато корисних і навіть необхідних речовин для людського організму. Особливо вегетаріанцям слід вживати якомога більше квасолі і бобів. Тушкована стручкова квасоля готується в дієтичному стилі, тому підходить і для тих, хто тримає дієту. Хай щастить!
- Стручковая фасоль - 500 грам
- Свіжі помідори - 250 грам (або консервовані)
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Оливкова олія - - За смаком
- Сіль, перець - - За смаком
Стручкову квасолю промиваємо під проточною водою, обрізаємо кінчики, розрізаємо на кілька частин, потім відварюємо в невеликій кількості води протягом 10 хвилин. І знову промиваємо під проточною водою.
Цибулю нарізаємо півкільцями.
І тушкуємо його в товстостінній сковорідці або каструлі в невеликій кількості оливкової олії до м'якості.
Помідори очищаємо від шкірки (опустивши на підлогу хвилини в окріп) і подрібнюємо за допомогою блендера або нарізаємо дрібними кубиками.
Помідори додаємо до цибулі, так само кидаємо туди нарізану дрібно часник і тушкуємо все в перебігу 7-10 хвилин.
Потім кладемо в томатну масу квасоля. Солі, перчим, приправляємо до смаку, все гарненько перемішуємо і тушкуємо на середньому вогні протягом 15-20 хвилин.
Викладаємо на тарілки і готово. Смачного!