Рецепт Квасоля з цвітною капустою фото

Квасоля з цвітною капустою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста , Бобові , Квасоля , Кольорова капуста
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Гарніри
Кількість порцій: 4
Час приготування: 30 хв.

Для всіх любителів овочевих страв пропоную нескладний варіант, як приготувати квасоля з цвітною капустою. Це ситно, смачно і дуже апетитно. Обов'язково повторіть рецепт будинку.

Опис приготування:

1. Для початку потрібно як слід вимити й обсушити кольорову капусту.

2. Видалити листя і розділити на суцвіття, видаливши темні плями, якщо вони є.

3. У глибоку миску викласти суцвіття, додати дрібку солі і полити оливковою олією. Ретельно перемішати.

4. Духовку розігріти, викласти суцвіття капусти на деко (можна попередньо застелити його пергаментом) і запікати до появи рум'яних бочків. У процесі можна 1-2 рази перевернути суцвіття.

5. Щоб квасоля з цвітною капустою в домашніх умовах була м'якшою, попередньо капусту можна відправити на 2-3 хвилини в окріп, а вже після в духовку.

6. Квасоля потрібно відкинути на друшляк, а потім викласти в окрему мисочку. Додати сіль, перець, розмарин або інші спеції за смаком.

7. Влити оцет і додати при бажанні подрібнений часник. Роблячи заправку потрібно пам'ятати, що вона розрахована і на капусту теж, так що може бути на даному етапі злегка пересолена, наприклад.

8. Готову капусту потрібно трохи остудити, а лише потім відправити в мисочку. Акуратно все перемішати, щоб розподілити рівномірно заправку. В рецепт приготування квасолі з цвітною капустою можна також використовувати стручкову квасолю і буде дуже смачно.

9. Перед подачею блюдо можна прикрасити зеленню.


  • Кольорова капуста - 500 грам
  • Квасоля консервована - 200-250 грам
  • Оливкова олія - 2-3 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Розмарин - За смаком
  • Оцет винний - За смаком
  • Часник - За смаком (по бажанню)
1. Для початку потрібно як слід вимити й обсушити кольорову капусту.

2. Видалити листя і розділити на суцвіття, видаливши темні плями, якщо вони є.

3. У глибоку миску викласти суцвіття, додати дрібку солі і полити оливковою олією. Ретельно перемішати.

4. Духовку розігріти, викласти суцвіття капусти на деко (можна попередньо застелити його пергаментом) і запікати до появи рум'яних бочків. У процесі можна 1-2 рази перевернути суцвіття.

5. Щоб квасоля з цвітною капустою в домашніх умовах була м'якшою, попередньо капусту можна відправити на 2-3 хвилини в окріп, а вже після в духовку.

6. Квасоля потрібно відкинути на друшляк, а потім викласти в окрему мисочку. Додати сіль, перець, розмарин або інші спеції за смаком.

7. Влити оцет і додати при бажанні подрібнений часник. Роблячи заправку потрібно пам'ятати, що вона розрахована і на капусту теж, так що може бути на даному етапі злегка пересолена, наприклад.

8. Готову капусту потрібно трохи остудити, а лише потім відправити в мисочку. Акуратно все перемішати, щоб розподілити рівномірно заправку. В рецепт приготування квасолі з цвітною капустою можна також використовувати стручкову квасолю і буде дуже смачно.

9. Перед подачею блюдо можна прикрасити зеленню.

Схожі рецепти