Яловичина з брокколі і цвітною капустою
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні пропоную розглянути цікавий варіант, як приготувати яловичину з брокколі і цвітною капустою. Ця страва настільки поживна і повноцінне, що нагодувати їм можна всю сім'ю.
Подібне блюдо можна готувати хоч кожен день. У ньому є необхідний організму (особливо зростаючому) білок, а також різні овочі, доповнюють раціон вітамінами. Яловичину при бажанні можна замінити свининою чи куркою. Буде теж дуже смачно!
- Яловичина - 500 грам
- Брокколі - 400 грам
- Кольорова капуста - 400 грам
- Морква - 1-2 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 3 штуки
- Соус соєвий - За смаком
- Сіль, перець, спеції - За смаком
- Імбир - За смаком
- Помідор - 1 штука
Яловичину на цей раз я взяла без кісток. Тому як м'ясо буду різати на невеликі шматочки, майже як на гуляш. Промиваю вирізку, нарізаю на шматочки. Посипаю сіллю і перцем. Кладу накромсанние шматочки імбиру, поливаю все соєвим соусом.
Дістаємо глибоку сковорідку, либо сотейник. Я взяла для цієї справи вок. Розпалює, наливаємо соняшникову, або оливкова олія. Викладаємо м'ясо, обсмажуємо його до готовності на середньому вогні. На це піде близько години. Обсмажене і протушенние м'ясо відкидаємо на окрему страву.
Приступаємо до овочів. Нарізаємо моркву, часник, ріпчаста цибуля або цибулю-порей на тонкі скибочки. Промиваємо суцвіття цвітної капусти та брокколі. Обсмажуємо цибулю, часник і морква в соку, який залишився з-під м'яса. Доповідаємо кольорову капусту з брокколі. Підливаємо соєвий соус і тушкуємо все 5 хвилин.
Перекладаємо м'ясо в вок до овочів, доповідаємо шматочки нарізаного тоненько помідора. Тушкуємо все разом до повної готовності протягом 10-15 хвилин. Якщо вам здасться, що потрібно більше соусу, додайте трохи води. Пробуйте на смак, перевіряючи блюдо на кількість солі і перець.
Ну, ось наші овочі з м'ясом і готові. Вони просочилися соками і відмінно доповнюють один одного. Можна їх подавати як самостійне блюдо. А якщо хочете нагодувати голодних домочадців, рекомендую ще й рису відварити. Смачного!