Яловичина Сябу-сябу
(покроковий рецепт з фото)
Японська кухня вміє дивувати! Одного разу я прочитав, як приготувати яловичину Сябу-сябу, з тих пір це одне з моїх коронних страв. Ostrenьkoe, пікантне і дуже смачне. Ще й готується елементарно!
Щоб приготувати справжню японську закуску - яловичину Сябу-сябу - вам знадобиться чимала кількість різних інгредієнтів. Але повірте, воно того варте. Блюдо виходить чудовим, нічого подібного особисто я раніше не пробував. Раджу приготувати!
- Яловичина - 200 грам (м'якоть)
- Перець болгарський - 1 штука
- Перець червоний пекучий - 1/2 штуки
- Перець чилі - 1 штука
- Салат - 2 пучка (листя)
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Масло оливкове - 1, 5 Ст. Ложки
- Олія кунжутна - 1 Чайна ложка
- Оцет рисовий - 1 Ст. Ложка
- Wasabi - 1/2 чайних ложки
- Braai - 1/2 пучка
- Петрушка - 1/4 пучка
- Вода - 500 мілілітрів
- Коньяк - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Кунжут - 1 Чайна ложка

Злегка заморожену яловичину нарізаємо дуже тонкими скибочками. Краще скористайтеся гострим ножем.

На повільному вогні кип'ятимо воду і коньяк. Опускаємо в ледве киплячу рідину по кілька скибочок яловичини, буквально на 5 секунд. Перекладаємо яловичину на марлю. Для приготування соусу необхідно змішати соєвий соус з соусом чилі, оливковою і кунжутним маслом. Потім додайте перець чилі, рисовий оцет і васабі. Ретельно перемішуємо.

Болгарський перець промийте і наріжте смужками. Подрібніть часник і зелень.

Листя салату промийте та висушіть. Викладіть їх на широке блюдо. Слідом викладіть яловичину, чергуючи її з перцем і зеленню. Рясно полийте закуску соусом, а також присипте кунжутом. Смачного!