Рецепт Яловичина шпигована фото

Яловичина шпигована
(покроковий рецепт з фото)

Німецька кухня
М'ясо, Яловичина
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Святковий обід

До святкового столу завжди хочеться приготувати що-небудь незвичайне, смачне і при цьому, щоб блюдо виглядало презентабельно і красиво, і я пропоную вам зробити до свята шпигували яловичину.

Якщо все ідеї для святкового меню у вас вичерпалися, я можу запропонувати вам один цікавий і при цьому ще не встиг всім набриднути варіант - простий рецепт яловичини шпигувати. Така закуска завжди красиво і апетитно виглядає на столі, а гості з задоволенням їдять мяско і нахвалюють господиню за її кулінарні здібності. До речі, зробити яловичину шпигували в домашніх умовах не так вже й складно, думаю, будь-хто може впоратися з приготуванням цього чудового блюда.

  • Яловичина - 700 грам (товстий край)
  • Морква - 1 штука
  • Корінь пастернаку - 1 штука
  • Хміль-сунелі - 1 Чайна ложка
  • Коріандр мелений - 0, 5 чайних ложки
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - 1 Ст. Ложка (з 200 мл води)
яловичина шпигована - фото крок 1
У ніч перед початком приготування яловичину слід промити і залити соляним розчином (в пропорції 1 столова ложка солі на 200 мілілітрів води). Вранці можна почати приготування і для цього нам спершу необхідно очистити моркву і пастернак від шкірки і нарізати овочі тонкими брусками.
яловичина шпигована - фото крок 2
Далі ми паперовими рушниками висушуємо нашу яловичину від соляного розчину і акуратно робимо в ній глибокі проколи (майже наскрізь) з допомогою довгого вузького ножа або шила, в отримані отвори вставляємо бруски з овочів.
яловичина шпигована - фото крок 3
Далі ми ретельно натираємо яловичину з усіх боків улюбленими спеціями і викладаємо шматок м'яса на решітку пароварки. Готуємо яловичину протягом 60 хвилин (під кришкою), потім перевертаємо її на іншу сторону і готуємо ще 50 хвилин. Вимикаємо пароварку і чекаємо, поки м'ясо трохи охолоне (до теплого стану), після цього перекладаємо його в миску і ставимо під прес, поки яловичина не охолоне повністю. Загортаємо остигле м'ясо у фольгу і відправляємо його на ніч в холодильник.
яловичина шпигована - фото крок 4
Ось тепер ми з легкість можемо нарізати нашу закуску на рівні акуратні шматочки і подати її до столу. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти