Яловичина шпигована
(покроковий рецепт з фото)
До святкового столу завжди хочеться приготувати що-небудь незвичайне, смачне і при цьому, щоб блюдо виглядало презентабельно і красиво, і я пропоную вам зробити до свята шпигували яловичину.
Якщо все ідеї для святкового меню у вас вичерпалися, я можу запропонувати вам один цікавий і при цьому ще не встиг всім набриднути варіант - простий рецепт яловичини шпигувати. Така закуска завжди красиво і апетитно виглядає на столі, а гості з задоволенням їдять мяско і нахвалюють господиню за її кулінарні здібності. До речі, зробити яловичину шпигували в домашніх умовах не так вже й складно, думаю, будь-хто може впоратися з приготуванням цього чудового блюда.
- Яловичина - 700 грам (товстий край)
- Морква - 1 штука
- Корінь пастернаку - 1 штука
- Хміль-сунелі - 1 Чайна ложка
- Коріандр мелений - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - 1 Ст. Ложка (з 200 мл води)

У ніч перед початком приготування яловичину слід промити і залити соляним розчином (в пропорції 1 столова ложка солі на 200 мілілітрів води). Вранці можна почати приготування і для цього нам спершу необхідно очистити моркву і пастернак від шкірки і нарізати овочі тонкими брусками.

Далі ми паперовими рушниками висушуємо нашу яловичину від соляного розчину і акуратно робимо в ній глибокі проколи (майже наскрізь) з допомогою довгого вузького ножа або шила, в отримані отвори вставляємо бруски з овочів.

Далі ми ретельно натираємо яловичину з усіх боків улюбленими спеціями і викладаємо шматок м'яса на решітку пароварки. Готуємо яловичину протягом 60 хвилин (під кришкою), потім перевертаємо її на іншу сторону і готуємо ще 50 хвилин. Вимикаємо пароварку і чекаємо, поки м'ясо трохи охолоне (до теплого стану), після цього перекладаємо його в миску і ставимо під прес, поки яловичина не охолоне повністю. Загортаємо остигле м'ясо у фольгу і відправляємо його на ніч в холодильник.

Ось тепер ми з легкість можемо нарізати нашу закуску на рівні акуратні шматочки і подати її до столу. Приємного всім апетиту!