Яєчня по-турецьки з йогуртом
(покроковий рецепт з фото)
Дуже незвичайний варіант приготування яєчні з йогуртом. Таку яєчню готують традиційно на сніданок в Туреччині. Підійде для любителів гострого.
Яйце в поєднанні з соусом з натурального йогурту, часником і паприкою приємно здивує незвичайним смаком. Готується це блюдо дуже просто і швидко. Саме те, що потрібно до сніданку.
- Куряче яйце - 1 штука
- Йогурт натуральний - 65 грам
- Часник - 0, 5 зубчики
- Масло рослинне - 2 чайних ложки
- Паприка солодка - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 2 щіпки
У посуд для запікання викласти йогурт. Додати сіль, подрібнений часник.
Всипати трохи червоної меленого перцю. Любителі гострого можуть додати гостру паприку.
Запекти в духовці при температурі 180 градусів протягом 10 хвилин.
У сковороду налити воду, довести до кипіння і викласти яйце. Після вогонь вимкнути і накрити сковорідку кришкою. Так залишити на три хвилини.
Акуратно дістати яйце шумівкою і викласти на запечений йогурт.
У мисочці змішати будь-яку рослинну олію з паприкою.
Полити цією сумішшю яєчню.
Яєчня з йогуртом по-турецьки готова. Подаємо в гарячому вигляді. Прикрашаємо ароматним базиліком.