Яєчня по-французьки
(покроковий рецепт з фото)
Хочете здивувати сніданком? Тоді обов'язково варто приготувати яєчню по-французьки. Ці невиправні романтики французи навіть яйця смажать несподівано оригінально.
Рецепт приготування яєчні по-французьки неймовірно простий, але ось його реалізація іноді виходить не з першого разу. Готова поділитися кількома секретами, як зробити це блюдо.
- Хліб - 1 скибочку
- Яйце - 1 штука
- Рослинна олія - 2-5 капель
- Сіль - 1 щіпка
1. Для початку підготуйте всі потрібні інгредієнти.
2. Головна запорука успіху - це абсолютно рівний шматок хліба. Саме тому, найкраще скористатися вже нарізаним хлібом, тоді ймовірність отримати більш правильні краю вище. З шматочка хліба необхідно вирізати м'якоть, залишаючи десь 0.5-0.6 мм. По краях. Особливою точності тут не потрібно, але краю повинні добре тримати форму.
3. Вирізану заготовку потрібно відправити на сковороду з розігрітим рослинним маслом і обсмажити до золотистого кольору з одного боку.
4. Коли хліб зажарився, необхідно перевернути його і в серединку акуратно влити яйце. Найкраще розбити яйце в чашку і вже з неї відправити на сковороду.
5. В ідеалі, краю хліба повинні повністю утримувати яйце всередині. Якщо цього не відбулося і яйце трохи витекло, то турбуватися не потрібно. Достатньо злегка обрізати зайве, коли страва буде готова.
6. Яйце злегка присолити і смажити до готовності.
7. Яєчня по-французьки готова! Смачного!