Яблучно-журавлинний крамбл
(покроковий рецепт з фото)
Ароматні, соковиті шматочки яблук з кисленькою журавлиною під хрусткою, пісочної горіховою крихтою. Рекомендую вам просту і смачну випічку на десерт - яблучно-журавлинний крамбл.
Краса цього пирога - мінімум зусиль при готуванні, а результат завжди відмінний. З легкістю можна міняти начинку, в цей раз у мене солодкі яблука і кисленька журавлина. А зверху - горіхово-вівсяне пісочне тісто. Як приготувати яблучно-журавлинний крамбл, дивіться нижче в рецепті.
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Пластівці вівсяні - 3 Ст. Ложки
- Горіхи - 50 грам
- Вершкове масло - 50 грам(+ 1 ст. L. )
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Яблуко - 4 штуки
- Журавлина в'ялена - 1 Ст. Ложка
- Обкладинка - 1/2 чайних ложки
Підготуйте необхідні продукти. Горіхи пробийте в блендері в крихту. В'ялену журавлину замочіть в теплій воді на 10 хвилин.
Вівсяні пластівці з горіховою крихтою перебейте в блендері в дрібну крихту.
Борошно, горіхово-вівсяну крихту, цукор (2 ст. Л.), корицю, вершкове масло (50 г) розітріть руками у велику крихту.
Злийте воду з журавлини, відкиньте на сито. Яблука очистіть, видаліть насінну коробочку, наріжте на дрібні кубики. Вершкове масло (1 ст. Л.) і цукор (1 ст. Л.) розтопіть на сковороді.
Додайте на сковороду нарізані яблука, помішуючи готуйте протягом 2 хвилин. Додайте журавлину - готуйте ще 2 хвилини.
Яблука і журавлину розмістіть по дну форми для запікання.
Зверху насипте крихту з тіста.
Поставте запікатися в духовку на 30 хвилин при 180 градусах до рум'яного кольору. Смачного!