Рецепт Яблучно-карамельний хрустик фото

Яблучно-карамельний хрустик
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Борошно , Фрукти , Яблука
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Десерти
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Рецепт приготування чудового десерту, який ви зможете приготувати мимохідь, навіть якщо гості нагрянули раптово.

Опис приготування:

У наших краях господині звикли до того, що пельмені це блюдо м'ясне, і в особливих тонкощах приготування вони не потребують. А ось італійські господині дуже люблять пельмені не тільки з м'ясною, але і з сирною начинкою, і з них готують чудове частування.

  • Борошна - 3/4 склянки
  • Коричневого цукру - 1/2 склянки
  • Вершкового масла - 1/2 склянки
  • Вівсяної крупи - 3/4 склянки
  • Зелені яблука - 4 штуки
  • Лимон - 1 штука
  • Журавлини - 1/2 склянки
  • karamelek або irisok - 10 штук
  • Тростинного цукру - 1/4 склянки
  • Кориці - 1 Чайна ложка
яблучно-карамельний хрустик - фото крок 1
1. Загострити духовку до температури 18- градусів за Цельсієм, приготувати відповідну форму.
яблучно-карамельний хрустик - фото крок 2
2. У великій мисці змішувати борошно, коричневий цукор, олія (нарізати дрібними кубиками) і овес поки масло не зменшиться до розмірів горошинки. Відставити в сторону.
яблучно-карамельний хрустик - фото крок 3
3. В окремому посуді змішати журавлину, цукор, корицю і карамель.
яблучно-карамельний хрустик - фото крок 4
4. Яблука (сорту типу Семеренко або Гренні Сміт) помити, очистити від шкірки і нарізати тонкими скибочками. Змішати з журавлинною заправкою.
яблучно-карамельний хрустик - фото крок 5
5. Сік Лимона вичавити безпосередньо на яблука і ще раз перемішати всі інгредієнти.
яблучно-карамельний хрустик - фото крок 6
6. Яблучну суміш викласти у високу форму, змащену рапсовим маслом або іншим жиром, зверху викласти розсипчасте масляниста тісто.
яблучно-карамельний хрустик - фото крок 7
7. Випікати майже годину, поки яблука не стануть м'якими, а верхівка хрустик не стане золотистою. Подавати ще теплим з прикрасою зі збитих вершків або замороженого ванільного йогурту.

Схожі рецепти