Яблучно-карамельний хрустик
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування чудового десерту, який ви зможете приготувати мимохідь, навіть якщо гості нагрянули раптово.
У наших краях господині звикли до того, що пельмені це блюдо м'ясне, і в особливих тонкощах приготування вони не потребують. А ось італійські господині дуже люблять пельмені не тільки з м'ясною, але і з сирною начинкою, і з них готують чудове частування.
- Борошна - 3/4 склянки
- Коричневого цукру - 1/2 склянки
- Вершкового масла - 1/2 склянки
- Вівсяної крупи - 3/4 склянки
- Зелені яблука - 4 штуки
- Лимон - 1 штука
- Журавлини - 1/2 склянки
- karamelek або irisok - 10 штук
- Тростинного цукру - 1/4 склянки
- Кориці - 1 Чайна ложка

1. Загострити духовку до температури 18- градусів за Цельсієм, приготувати відповідну форму.

2. У великій мисці змішувати борошно, коричневий цукор, олія (нарізати дрібними кубиками) і овес поки масло не зменшиться до розмірів горошинки. Відставити в сторону.

3. В окремому посуді змішати журавлину, цукор, корицю і карамель.

4. Яблука (сорту типу Семеренко або Гренні Сміт) помити, очистити від шкірки і нарізати тонкими скибочками. Змішати з журавлинною заправкою.

5. Сік Лимона вичавити безпосередньо на яблука і ще раз перемішати всі інгредієнти.

6. Яблучну суміш викласти у високу форму, змащену рапсовим маслом або іншим жиром, зверху викласти розсипчасте масляниста тісто.

7. Випікати майже годину, поки яблука не стануть м'якими, а верхівка хрустик не стане золотистою. Подавати ще теплим з прикрасою зі збитих вершків або замороженого ванільного йогурту.