Яблучний штрудель з морозивом
(покроковий рецепт з фото)
Вперше я спробувала яблучний штрудель з морозивом в маленькому австрійському містечку, з тих пір я закохалася в цю випічку. Пиріг і так смачний, а кулька пломбіру перетворює його в досконалість!
Коли я вперше спробувала штрудель з морозивом, у мене виникло тільки два питання: що вони туди кладуть і як приготувати цю смакоту. Дізнавшись про це на ламаній англійській, отримала таку саму відповідь. У підсумку рецепт роздобути не вдалося. Методом проб і помилок я знайшла свій рецепт штруделя. Він, звичайно, не такий як у австрійських пекарів, але результатом я задоволена на всі 100 відсотків. Ароматний, з хрусткою скоринкою, із солодким морозивом - це щось! !! А саме класне в усій цій історії, що готується він дуже просто, а набір інгредієнтів ну дуже скромний. Насолоджуйтесь!
- Борошно - 250 грам(+20 гр для стрільби)
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Вода - 125 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Яблука - 5-6 штук
- Обкладинка - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 100 грам
- Вершкове масло - 70 грам
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Сухарі - 60 грам
Отже, почнемо з приготування тіста. Борошно гарненько просійте, щоб вона наситилася киснем, додайте сіль.
Додайте рослинне масло і воду. Перемішайте і замісити круте тісто. Місити тісто потрібно 10-15 хвилин, щоб воно вийшло дуже еластичним.
Загорніть тісто в харчову плівку і відправте в холодильник на 30-40 хвилин, щоб воно як слід відпочило.
Поки тісто відпочиває, потрібно приготувати начинку з яблук і кориці. Яблука помийте і поріжте дрібними кубиками.
Складіть яблука в глибокий посуд і полийте лимонним соком, щоб вони не "заіржавіли" . Додайте цукор і корицю.
Коли тісто відпочине, можна приступати до найцікавішого, будемо загортати штрудель. Тісто розкачати тонким шаром на рушник посипане борошном.
Потім акуратно пальцями розтягуйте тісто з усіх країв. Пласт тесту повинен бути настільки тонким, щоб було видно малюнок рушники. Це не складно, якщо добре вимісити тісто і дати йому відпочити в холодильнику.
Розтопити вершкове масло в мікрохвильовці.
Змастіть тісто вершковим маслом і посипте зверху сухарями. Вони вберуть зайвий сік яблук і тісто залишиться хрустким.
Потім викладіть начинку і розподіліть по всій поверхні тіста. Залиште скраю 1 см вільного тесту.
За допомогою рушники почніть згортати рулет, кожен раз промащуючи тісто маслом.
Які залишилися вільним краєчком загорніть рулет. Бічні краї защипніть.
Перекладіть штрудель на пергаментний папір, змастіть зверху вершковим маслом і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин.
При випіканні потрібно буде пару раз змастити наш рулетик вершковим маслом, так він вийде рум'яним і красивим.
При подачі додайте ваше улюблене морозиво. У мене пломбір з вишневим сиропом.