Рецепт Яблучний штрудель з морозивом фото

Яблучний штрудель з морозивом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Австрійська кухня
Тісто, Фрукти, Яблука, Листкове тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, На святковий стіл
Випічка, Солодке, Струдель

Вперше я спробувала яблучний штрудель з морозивом в маленькому австрійському містечку, з тих пір я закохалася в цю випічку. Пиріг і так смачний, а кулька пломбіру перетворює його в досконалість!

Коли я вперше спробувала штрудель з морозивом, у мене виникло тільки два питання: що вони туди кладуть і як приготувати цю смакоту. Дізнавшись про це на ламаній англійській, отримала таку саму відповідь. У підсумку рецепт роздобути не вдалося. Методом проб і помилок я знайшла свій рецепт штруделя. Він, звичайно, не такий як у австрійських пекарів, але результатом я задоволена на всі 100 відсотків. Ароматний, з хрусткою скоринкою, із солодким морозивом - це щось! !! А саме класне в усій цій історії, що готується він дуже просто, а набір інгредієнтів ну дуже скромний. Насолоджуйтесь!

  • Борошно - 250 грам(+20 гр для стрільби)
  • Рослинна олія - 50 мілілітрів
  • Вода - 125 мілілітрів
  • Сіль - 1 щіпка
  • Яблука - 5-6 штук
  • Обкладинка - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 100 грам
  • Вершкове масло - 70 грам
  • Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
  • Сухарі - 60 грам
яблучний штрудель з морозивом - фото крок 1
Отже, почнемо з приготування тіста. Борошно гарненько просійте, щоб вона наситилася киснем, додайте сіль.
яблучний штрудель з морозивом - фото крок 2
Додайте рослинне масло і воду. Перемішайте і замісити круте тісто. Місити тісто потрібно 10-15 хвилин, щоб воно вийшло дуже еластичним.
яблучний штрудель з морозивом - фото крок 3
Загорніть тісто в харчову плівку і відправте в холодильник на 30-40 хвилин, щоб воно як слід відпочило.
яблучний штрудель з морозивом - фото крок 4
Поки тісто відпочиває, потрібно приготувати начинку з яблук і кориці. Яблука помийте і поріжте дрібними кубиками.
яблучний штрудель з морозивом - фото крок 5
Складіть яблука в глибокий посуд і полийте лимонним соком, щоб вони не "заіржавіли" . Додайте цукор і корицю.
яблучний штрудель з морозивом - фото крок 6
Коли тісто відпочине, можна приступати до найцікавішого, будемо загортати штрудель. Тісто розкачати тонким шаром на рушник посипане борошном.
яблучний штрудель з морозивом - фото крок 7
Потім акуратно пальцями розтягуйте тісто з усіх країв. Пласт тесту повинен бути настільки тонким, щоб було видно малюнок рушники. Це не складно, якщо добре вимісити тісто і дати йому відпочити в холодильнику.
яблучний штрудель з морозивом - фото крок 8
Розтопити вершкове масло в мікрохвильовці.
яблучний штрудель з морозивом - фото крок 9
Змастіть тісто вершковим маслом і посипте зверху сухарями. Вони вберуть зайвий сік яблук і тісто залишиться хрустким.
яблучний штрудель з морозивом - фото крок 10
Потім викладіть начинку і розподіліть по всій поверхні тіста. Залиште скраю 1 см вільного тесту.
яблучний штрудель з морозивом - фото крок 11
За допомогою рушники почніть згортати рулет, кожен раз промащуючи тісто маслом.
яблучний штрудель з морозивом - фото крок 12
Які залишилися вільним краєчком загорніть рулет. Бічні краї защипніть.
яблучний штрудель з морозивом - фото крок 13
Перекладіть штрудель на пергаментний папір, змастіть зверху вершковим маслом і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин.
яблучний штрудель з морозивом - фото крок 14
При випіканні потрібно буде пару раз змастити наш рулетик вершковим маслом, так він вийде рум'яним і красивим.
яблучний штрудель з морозивом - фото крок 15
При подачі додайте ваше улюблене морозиво. У мене пломбір з вишневим сиропом.

Схожі рецепти